København. Foto: Martin Heiberg

Største fald i ledige lejeboliger i 10 år – disse boliger hitter

Den ene rekordmelding har afløst den anden i et rødglødende i boligmarked, og et ejerboligmarked i højeste gear har en afsmittende effekt på lejeboligerne.

Således er tomgangen for lejeboliger i det seneste kvartal faldet mere på årsbasis, end den har gjort de seneste 10 år.

Det viser en ny opgørelse fra Ejendomdanmark.

– Alle har nok hørt om, hvordan der er run på boligmarkedet. Det kan vi nu også se effekten af på lejeboligmarkedet, hvor dykket er større, end vi har set i meget lang tid, siger Ejendomdanmarks adm. direktør, Jannick Nytoft, der i sidste uge var blandt talerne på Estate Medias konference Ejendomsdagene 2021.

Men det nye fald er tomgangen for lejeboliger på 4,2 procent, og faldet skyldes, at der flytter lejere ind i flere af de lejeboliger, der før stod tomme, mens der er færre, der flytter ud.

– Der er en unik indbygget fleksibilitet i lejeboliger. Det er både en fordel, hvis man har solgt og har brug for en mellemstation. Samtidig er der stadig flere, der tiltrækkes af friheden, fleksibiliteten og servicen i en lejebolig, siger Jannick Nytoft.

Største fald 
Det er typisk de mindste lejemål, der er allerstørst efterspørgsel på, men det største fald i tomgangen målt på procentpoint ses for boligerne fra 125 til 149 kvm, mens det laveste fald er for de lejeboliger på under 75 kvm.

– Behovet efter små lejeboliger er stort, for de er jo i sagens natur også billigere end dem, der er større. At det nu særligt er de større lejeboliger, der rykker nye beboere ind i, tyder på, at mange med behov for mere plads – det kunne være børnefamilierne – rykker ind i lejeboligerne. Eller at de studerende finder sammen og deler en lejlighed, siger Jannick Nytoft.

Faldet i andelen af ledige lejeboliger ses over hele landet. Det gælder også storbyerne, hvor der både i Aarhus, Odense, København og Aalborg er faldende tomgang.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder