Jesper Andreasen (til venstre) og Jacob Birkbøll - nuværende og kommende adm. direktør i A/S Rødovre Centrum. Foto: Klaus Sletting Jensen

Jesper Andreasen stopper – ny direktør for Rødovre Centrum

1. november tiltræder Jacob Birkbøll som adm. direktør i A/S Rødovre Centrum efter Jesper Andreasen. Jesper Andreasen, der snart runder 60 år, har siddet på posten i mere end 30 år.

Det er første gang siden 1976, at det familieejede shoppingcenter får en adm. direktør, som ikke er medejer og en del af familien Knudsen og Andreasen, efterkommere af gartner Aage Knudsen, der i 1966 grundlagde shoppingcentret.

Afgående direktør Jesper Andreasen forlader et center i god gænge. Rødovre Centrum er kommet godt gennem Covid-19-nedlukningerne og er de facto fuldt udlejet. Kunderne er kommet ’flot’ tilbage, og omsætningstallene er for juli og august de højeste nogensinde i centrets historie.

Jacob Birkbøll, der er 39 år og uddannet cand. merc. aud., tiltrådte som økonomidirektør den 1. december 2019, og er siden tiltrådt direktionen den 1. september 2020. Udover at stifte bekendtskab med konsekvenserne af Covid-19 i Rødovre Centrum så har Jacob Birkbøll fået kendskab til centrets mange lejere, kollegaer, kunder, øvrige interessenter samt den særlige kultur i Rødovre Centrum. Stillingen som økonomidirektør nedlægges, men ledelsen vil i den kommende tid se på en styrkelse af administrationen i forhold til drift og udlejning.

Rødovre Centrum på cirka 83.000 kvm har aktuelt omkring 160 butikker.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Jacob Birkbøll (til venstre) og Jesper Andreasen – kommende og nuværende adm. direktør i A/S Rødovre Centrum. Foto: Klaus Sletting Jensen

Jesper Andreasen bliver formand
Rødovre Centrum er privatejet, og familien bag driver og leder fortsat centret, nu alene repræsenteret i bestyrelsen i A/S Rødovre Centrum. Jesper Andreasen overtager i forbindelse med direktørskiftet posten som bestyrelsesformand, hvor den nuværende formand og storebror til Jesper Andreasen, Torben Andreasen, bliver næstformand.

Den overordnede strategi og de langsigtede investeringer fortsætter uændrede, hvor den kommende, planlagte udvidelse med bredere udvalg af spisesteder står først i rækken, oplyser Jesper Andreasen.

’Meget tilfredsstillende’ 2020-regnskab
Rødovre Centrum kom solidt ud af 2020 med en bruttofortjeneste på 173 millioner kr. mod 176 millioner kr. året før. Resultatet før af- og nedskrivninger (ebitda) faldt til 160 millioner kr. fra 166 millioner kr.

Alt i alt landede 2020-resultatet før skat på 460 millioner kr. mod et overskud på 101 millioner kr. i 2019 – altså mere end en firedobling af bundlinjen.

– Selskabets resultat før værdiregulering og finansielle poster samt dets økonomiske udvikling er på niveau med det forventede og anses for meget tilfredsstillende, fremgår det af ledelsesberetningen i 2020-rapporten.

31. december 2020 havde A/S Rødovre Centrum en stigende balance på 4.091 millioner kr. og en voksende egenkapital på 1.603 millioner kr.

I 2018 forsøgte ejerfamilierne at sælge Rødovre Centrum. Men lige inden lukning af det, der med flere længder tegnede til at blive den største danske ejendomstransaktion i 2018, foretog interesserede køber et ifølge Jesper Andreasen ’højst overraskende træk’, som fik ejerfamilierne bag et af Danmarks største shoppingcentre til resolut at afbryde forhandlingerne inden jul.

Læs mere i dette ærlige interview:

Jesper Andreasen: ’Bombe’ smadrede salg af Rødovre Centrum i 11. time

Læs alle nyheder om detail her

Læs alle navnenyheder her

 

Seneste årsregnskaber – Rødovre Centrum

Kilde og tabel: A/S Rødovre Centrums årsrapport 2020

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Videre til værktøjslinje