Ejendomspriserne 2021: De fem vindere på scenen – fra venstre: Dan Stubbergaard, Cobe, BIG repræsenteret ved Sheela Maini Søgaard, Resights repræsenteret ved Lars Horsbøl og Mikkel Duif samt Mia Manghezi og Marius Møller, begge fra Pensiondanmark. Foto: Estate Media/ Claus Sall-TT Film.

Her er vinderne af Ejendomspriserne 2021

Som altid var der massive klapsalver til vinderne, da Ejendomspriserne 2021 blev uddelt torsdag aften på Ejendomsdagene på Marienlyst Strandhotel i Helsingør, hvor 235 deltagere på tværs af ejendomsbranchen torsdag og fredag er samlet til Estate Medias årlige konference.

Ejendomspriserne består af fem priser med Estate Media Prisen som hovedprisen.

Ejendomspriserne 2021 – de fem vindere:

  • Årets projekt: Trælasten i Aarhus (bygherre er Pensiondanmark)
  • Årets transaktion: BIG’s køb af Pihl & Søn (10 procent)
  • Årets profil: Dan Stubbergaard, stifter af Cobe
  • Årets velkomst: Resights
  • Estate Media Prisen: Marius Møller og Mia Manghezi, begge fra Pensiondanmark

Vinderne får udover opmærksomheden årets nye statuette designet af det danske designstudie Lumière Bricoleur, som med udgangspunkt i upcycled kobber fra københavnske byggerier – som metrobyggeriet og Søpavillonen – har skabt fem unikke lysværker, specifikt til Ejendomsprisens fem kategorier.

De første på scenen til at modtage prisen for Årets projekt var ejendomsdirektør Marius Møller og projektudviklingsdirektør Mia Manghezi fra Pensiondanmark. Pensiondanmark sætter endnu engang bæredygtighedsbarren højt med den nye bydel Trælasten i Aarhus, der bliver et grønt byområde med 700 boliger på 70.000 kvm og erhvervslejemål.

– Tusind, tusind tak for prisen! Vi er utrolige glade for at have vundet med Trælasten, som er et fantastisk, nyt byområde i Aarhus, sagde Marius Møller og Mia Manghezi blandt andet.

Årets transaktion gik til BIG for at købe sig ind i Pihl. Konkret har den verdenskendte arkitekt Bjarke Ingels gennem sin arkitektvirksomhed, Bjarke Ingels Group (BIG), købt sig ind i entreprenørkoncernen Pihl Holdings, som betyder, at BIG nu sidder på 10 procent af aktierne i Pihl-koncernens moderselskab, Pihl Holdings A/S, der ejer de tre datterselskaber Pihl & Søn A/S, LM Byg A/S og BNS A/S, der er specialiserede inden for hvert sit område.

BIG’s adm. direktør og partner, Sheela Maini Søgaard, modtog prisen på scenen.

– Jeg vil også meget gerne takke for prisen og for et fantastisk arrangement, sagde Sheela Maini Søgaard blandt andet.

Hun er netop hjemvendt til Danmark efter 14 år i New York.

Årets profil-pris gik til Dan Stubbergaard, stifter af arkitektvirksomheden Cobe.

– Det er helt fantastisk at vinde denne pris. Det betyder faktisk rigtig, rigtig meget for både mig og Cobe. Det, der kendetegner denne pris, er, at det er en hel branche, der har stemt. Det er for eksempel ikke en arkitektpris eller en bygherrepris, sagde Dan Stubbergaard blandt andet og fremhævede, at det i fremtiden gælder om at være omstillingsparat.

Prisen for Årets velkomst blev vundet af techstartup og ejendomsdataplatformen Resights, som blot ét år efter etableringen er vokset fra 2 til 16 fuldtidsansatte. Her tog CEO, medejer og medstifter Lars Horsbøl imod den fysiske pris sammen med CTO, medejer og medstifter Mikkel Duif.

– Tusind, tusind tak til alle dem, der har stemt på os! Vi er på rette vej, og vi vil gerne takke vores kunder, som i sidste ende er dem, der skaber produktet. Vi lytter bare, og så udvikler vi ud fra ønsker, fremhævede Resights-stifterne.

Hovedprisen: Estate Media Prisen 2021
I ejendomsbranchen er der mere end nogensinde brug for forbilleder. Estate Media Prisen, som er den fornemmeste pris af de fem Ejendomspriser, går til en profil eller virksomhed i bygge- og ejendomsbranchen, der på forbilledlig vis har talt for eller iværksat tiltag til at forbedre branchens udvikling og højne dens image. Kandidater til prisen har gjort en indsats for ejendomsbranchen og dens produkter og mennesker, der typisk rækker udover personlig vinding.

Vinder af Estate Media Prisen 2021 er Marius Møller og Mia Manghezi, fra Pensiondanmark.

– Igen tusind, tusind tak! I Pensiondanmark har vi en supersej tværfaglig gruppe, der arbejder med bæredygtighed fra start til slut, fremhævede Mia Manghezi.

Årets udgave af Ejendomsdagene, hvor uddelingen af Ejendomspriserne er en fast del, er den 10. i rækken.

Over 3.000 har stemt på de i alt 25 nominerede i de fem kategorier.

Se alle vinderne af Ejendomspriserne siden første prisuddeling i 2012

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & akademier

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder