Willaume Ejendomme fra Roskilde har købt de sidste to boligbyggefelter A19 og A20, der ligger i Høje Taastrup C’ østlige ende på hver sin side af Bornholms Alle. Illustration: Cobe

Høje Taastrup C udsolgt: Investor køber de sidste boliggrunde

De sidste boligbyggefelter er nu blevet solgt i Høje Taastrup C, hvor området mellem shoppingcentret City2 og Høje Taastrup Station skal udvikles og binde byen bedre sammen til en ny bydel med 249.000 kvm nybyggeri.

Det er Willaume Ejendomme fra Roskilde, som for et ikke-oplyst beløb har købt de sidste felter A19 og A20, der ligger i bydelens østlige ende på hver sin side af Bornholms Alle. På de to byggefelter må der opføres henholdsvis 6.100 og 10.300 kvm boliger.

– Vi er meget glade for, at Høje Taastrup C har udvalgt Willaume Ejendomme til at udvikle de sidste to grunde i den nye bydel. Vi vil bygge ejerboliger, fordi størstedelen af de boliger, der bygges i Høje Taastrup C, er lejeboliger. På den måde bidrager vi til at skabe en mere blandet bydel, siger Michael Willaume, der står bag Willaume Ejendomme.

Antallet af boliger, som Willaume Ejendomme vil bygge, er endnu ikke fastlagt. Men det bliver DNGB Guld-certificerede byggerier med egne parkeringsløsninger. Arkitekt på de nye boliger bliver Aarhus-baserede Friis & Moltke Architects.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Nyt billede – til højre ses shoppingcentret City2. Foto: Presse

’Langt foran planen’
Med salget af felterne A19 og A20 vil hele boligdelen af Høje Taastrup C nu kunne blive bygget færdig inden for de kommende år. De første boliger står klar til at tage imod de første beboere i foråret 2022. Willaume Ejendommes boliger forventes at stå klar til indflytning i løbet af 2024.

Hos Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C er adm. direktør, Lars Bloch, selvsagt tilfreds med, at selskabet nu har solgt de sidste boligbyggefelter.

– Jeg er meget tilfreds med at kunne melde alt udsolgt. Vi er langt foran planen. Jeg tror, succesen skyldes, at Høje Taastrup C er et attraktivt projekt, som sætter kvaliteten i højsædet, siger Lars Bloch.

Investorer i Høje Taastrup C
Blandt udviklere og investorer i Høje Taastrup C er PFA, Balder, Koncenton, Calum og Core Property Management.

Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C P/S står bag selve omdannelsen af området. Selskabet ejes af Høje-Taastrup Kommune, Danske Shoppingcentre – ejet af ATP og Danica Pension – samt Ejendomsselskabet ATPFA II P/S, som er ejet af ATP og PFA.

Den nye bydel – tegnet af arkitektfirmaet Cobe – med 249.000 kvm nybyggeri skal i de kommende år tiltrække ressourcestærke københavnske børnefamilier, der vil væk fra små og dyre boliger.

 

Fakta: Høje Taastrup C

– Det er arkitektfirmaet Cobe, der har udviklet helhedsplanen for området mellem Høje Taastrup Station og shoppingcentret City 2, så de centrale dele af Høje Taastrup by omdannes til en mere sammenhængende bydel

– Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C P/S står bag selve omdannelsen af området. Selskabet ejes af Høje-Taastrup Kommune, Danske Shoppingcentre (ejet af ATP og Danica Pension) og Ejendomsselskabet ATPFA II P/S (ejet af ATP og PFA)

– Det opdaterede Høje Taastrup C-projekt består af 125.000 kvm boliger og 124.000 kvm erhverv (kontorer, detailhandel og café/restaurant), heraf 9.000 kvm rådhus – i alt 249.000 kvm nybyggeri

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Videre til værktøjslinje