Sustainability Manager Johan Hallgren Madsen, Nrep, på en af de industribygninger, denne beliggende i Ishøj ved København, der sidste år fik opsat tagbaserede solcelleanlæg. Foto: Nrep

Nrep udvider grøn strøm-sats til over 3 millioner kvm stor portefølje

For to år siden gik Nrep, den nordiske ejendomsudvikler og -investor med base i København, ind i RE100, som er et globalt initiativ, der samler verdens mest indflydelsesrige virksomheder, der forpligter sig til 100 procent vedvarende energi. Nrep forpligtede sig til at bruge grøn energi i sine egne kontorer, svarende til cirka 5.000 kvm. Den milepæl er nu nået.

Nu gælder det ejendomsporteføljen på over 3 millioner kvm, hvor elforbruget er over 700 gange større. Ambitionen er at nå i mål senest i 2025 og imødekomme det stigende antal kunder, blandt andet Bring, der efterspørger grøn energi.

– Vi er kommet i mål med at forsyne vores egne kontorer med grøn energi. Det gjorde vi ved først at købe grøn strøm, mens vi selv begyndte at producere grøn strøm fra solceller. Nu er udfordringen at gøre det samme på hundredvis af ejendomme, siger Sustainability Manager Johan Hallgren Madsen, Nrep.

Læs også ATP indgår historisk aftale om grøn energi: Vi er meget tilfredse

Solcelleanlæg og RE100
Sidste år satte Nrep solcelleanlæg med en samlet kapacitet på over 7 MW i drift på fem af sine industribygninger. Anlæggene er de første tagbaserede solcelleanlæg i Danmark, som leverer strøm direkte til det offentlige elnet. Elforbruget i Nreps kontorer ligger på godt 210 MWh årligt, og solcelleanlæggene forventes at producere tæt på 6.000 MWh årligt.

Dermed når Nrep let i mål i forhold til den forpligtelse, der fulgte, da selskabet i 2019 meldte sig ind i RE100. RE100 er et globalt initiativ, der samler en række af verdens mest toneangivende virksomheder, som forpligter sig til at drive deres forretning med vedvarende elektricitet. Fra Danmark deltager blandt andet Carlsberg, Novo Nordisk og Lego Group. Nrep er den eneste repræsentant fra den danske ejendomsbranche.

Aktuelt forvalter Nrep ejendomme for over 75 milliarder kr.

Nrep havde solid fremgang i 2020
I juli offentliggjorde Nrep årsregnskab. Det viste, at selskabet har slået en række af sine egne rekorder.

I 2020 steg omsætningen med 78 procent til 525 millioner kr., mens driftsresultatet blev løftet med 82 procent til 359 millioner kr.

Alt i alt er Nrep kommet ud af 2020 med et resultat før skat på 95,8 millioner kr. mod 47,2 millioner kr. i 2019 – altså en fordobling af bundlinjen.

Læs mere i Nrep slår flere rekorder – tæt på trecifret millionoverskud

Læs også Nrep-stiftere øger trecifret millionoverskud

 

Fakta: Forpligtelsen i RE100

– Nrep har forpligtet sig til udelukkende at forbruge elektricitet fra vedvarende energikilder
– Forpligtelsen omhandler Scope 2-emissioner, hvilket i Nreps tilfælde omfatter el-forbrug i Nreps kontorer
– Forpligtelsen gælder 100 procent af elforbruget fra 2020 og frem
– Det relevante forbrug ligger omkring 210 MWh per år fordelt på syv lokationer hvor de største er i de skandinaviske hovedstæder; København, Stockholm, Helsinki og Oslo
– Forpligtelsen omfatter ikke elforbruget i de udlejningsejendomme, som Nrep ejer eller driver. Nrep har dog en ambition om, at dette elforbrug også skal komme udelukkende fra vedvarende energikilder, senest fra 2025

Fakta: RE100

– RE100 er et globalt initiativ, der samler verdens mest indflydelsesrige virksomheder, der forpligter sig til 100 procent vedvarende energi. Anført af Climate Group, en international nonprofitorganisation, i partnerskab med CDP, har gruppen af virksomheder en samlet omsætning på over 6,6 billioner dollar og opererer i en bred vifte af sektorer

– Sammen sender de et signal til politiske beslutningstagere og investorer om at fremskynde overgangen til en økonomi baseret på vedvarende energi

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder