Adm. direktør Torben Bjørk Nielsen, Hoffmann. Foto: Hoffmann

Hoffmann i Danmark øger overskud – men omsætningen falder

Den norskejede entreprenørvirksomhed Hoffmann i Danmark kommer ud af 1. halvår 2021 med et omsætningsfald på 9 procent til 840 millioner kr.

Omvendt er resultatet før skat for årets første seks måneder steget med 14 procent til 58,8 millioner kr. sammenlignet med samme periode i fjor.

Det betyder, at resultatgraden er steget til 7 procent fra 5,6 procent.

Den stigende resultatgrad skyldes ifølge adm. direktør Torben Bjørk Nielsen, Hoffman A/S, ’en formidabel indsats hos medarbejderne, høj teknisk knowhow, tilfredshed hos kunderne og ingen tabsgivende sager, hvilket alt sammen fører til vellykkede projekter for alle parter’.

Han peger på, at selskabets 1. halvår har været præget af afslutningen på en række store projekter, hvilket har ført til omsætningsfaldet.

Torben Bjørk Nielsen mærker stor investeringslyst hos både professionelle bygherrer og private, hvorfor beskæftigelsen er øget i byggebranchen. Herudover er der stigende leverancepriser – specielt på stål og konstruktionstræ – samt længere leverancetider.

– Det har vi set tidligere, og vi har en tro på, at det finder et fornuftigt leje postcorona, siger Torben Bjørk Nielsen og fremhæver følgende fremtidige opgaver:

  • Strategisk rammeaftale med Bygningsstyrelsen, hvor Hoffmann er i gang med at designe et tocifret antal projektet, hvoraf nogle af disse kommer til udførelse i januar 2022
  • Ferieresortet Nordborg Resort på Als bestående af 440 ferieboliger, centerbygninger mv. Opstarten forventes til marts 2022
  • Opførelse af 16.900 kvm nyt fællesregionalt hospitalsapotek og hospitalsvaskeri ved Aarhus Universitetshospital i Skejby for Region Midtjylland
  • En 3-årig aftale på anlæg af stier, søer og beplantning i landskabsprojektet Hyldager Bakker for Albertslund Kommune
  • Serviceopgaver på 160 millioner kr. (10 procent)

2020 blev rekordår for danske Hoffmann
Hoffmann A/S indgår i den norske Veidekke-koncern, hvor koncernomsætningen i 2020 steg til 38,1 milliarder norske kr. – omkring 27,5 milliarder danske kr. – fra 36,6 milliarder norske kr. året før. Samtidig blev koncernresultatet næsten fordoblet til godt 1,1 milliard norske kr. før skat fra 596 millioner norske kr. i 2019.

Hoffmann i Danmark, der i 2020 landede sit bedste resultat nogensinde, har hovedsæde i Glostrup.

Læs om selskabets 2020-resultater og forventninger til 2021 i:

Hoffmann sigter mod solidt år efter rekord med trecifret millionoverskud

 

Seneste halvårsregnskaber – Hoffmanns A/S

Kilde og tabel: Hoffmann A/S’ rapport for 1. halvår 2021. Bemærk. Resultat er før skat




Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder