Boliger på Rantzausbakke i Horsens udviklet af Birch Ejendomme. Illustration: Birch Ejendomme

Goldman Sachs køber boligprojekter for stort trecifret millionbeløb

Goldman Sachs Asset Management køber endnu en portefølje af boligejendomme i Danmark.

Således har den amerikanske investor indgået aftale om at købe yderligere tre boligprojekter sammen med det danske ejendomsinvesterings- og forvaltningsselskab Rubik Properties.

Det drejer sig om samlet 29.000 kvm lejeboliger. De tre projekter ligger i regionale vækstbyer i Jylland – i Horsens, Kolding og Randers.

Bag salget af de 365 boliglejemål med en gennemsnitsstørrelse på 79 kvm står udviklingsselskabet Birch Ejendomme fra Silkeborg.

Parterne ønsker ikke at oplyse transaktionssummen, men den beløber sig til et stort trecifret millionbeløb.

Anden handel mellem partnerne på under et år
– Vi er glade for at udbygge vores ejendomsstrategi i Danmark sammen med Rubik Properties og samarbejde med Birch Ejendomme igen om at levere nybyggede og DGNB-certificerede boliger til en overkommelig husleje, som vil gavne lokalsamfundene, siger Henrik Ohlsen, Executive Director i Goldman Sachs Asset Managements ejendomsforretning.

Ejendommene DGNB-certificeres og forventes at stå færdigopført i 2022 og 2023. Købet kommer i forlængelse af, at Goldman Sachs ved årsskiftet købte over 900 lejeboliger fordelt på syv boligprojekter i jyske vækstbyer – her var sælger også Birch Ejendomme.

Læs mere i Goldman Sachs og Rubik i milliardhandel – køber over 900 boliger

Tilfredshed hos Rubik og Birch
Til Estate Media oplyser adm. direktør, ejer og stifter Jacob Smergel-Krog, Rubik Properties, at Goldman Sachs’ opkøb også denne gang sker i et joint venture med Rubik Properties.

– Vi er meget taknemmelige for tiltroen fra Goldman Sachs og glæder os over at udbygge vores boligportefølje til 10 ejendomme og mere end 1.250 boliglejemål defineret ved DGNB-certificerede boligprojekter beliggende i regionale vækstbyer, som alle matcher vores strategiske fokus på betalbare boliger. Tillige er vi rigtig glade for det fortsatte tillidsbaseret samarbejde med Birch Ejendomme, som på alle måder er rigtig godt match, siger Jacob Smergel-Krog.

Hos Birch Ejendomme er der selvsagt også tilfredshed med sit andet salg til Goldman Sachs og Rubik Properties inden for et år.

– Vi er meget tilfredse med at udvide vores gode og tætte samarbejde med Rubik Properties og Goldman Sachs – en professionel, velrenommeret og international investor med endnu en transaktion så kort efter vores første fælles transaktion. Denne follow-up-investering kommer i kølvandet på etableringerne af et tæt og tillidsbaseret samarbejde, som vi etablerede parterne imellem ved den første transaktion og understøtter vores ambition om at levere betalbare bæredygtige kvalitetsbyggerier til boligmarkedet i danske vækstbyer, siger partner Thomas Bertelsen.

Birch Ejendomme har siden 2017 opført og solgt 63 projekter svarende til cirka 412.000 kvm til institutionelle og private investorer i ind- og udland.

Aktører inde over handlen
Goldman Sachs og Rubik Properties er i handlen blevet rådgivet af Bruun & Hjejle, KPMG, Niras og Colliers. Birch Ejendomme er blevet rådgivet af Accura.

Læs også Goldman Sachs køber hovedparten af 37.500 kvm stort bolig- og erhvervsprojekt

Læs mere i Goldman Sachs sætter sig tungt på milliardprojektet Rødovre Port

Læs alle nyheder om transaktioner her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Videre til værktøjslinje