Adm. direktør Martin Vang Hansen, ATP Ejendomme. Foto: ATP

ATP Ejendomme indgår historisk aftale om grøn energi

ATP Ejendomme og Better Energy indgår elkøbsaftale, som sikrer grøn strøm via ny solcellepark.

Dermed har ATP Ejendomme som den første store ejendomsinvestor i Danmark indgået en elkøbsaftale, som betyder, at den strøm, ATP Ejendomme selv køber til sine ejendomme, vil blive dækket udelukkende af dansk solenergi, oplyser parterne.

Aftalen indebærer, at Better Energy opfører en ny solcellepark. ATP Ejendomme oplyser ikke omfanget af den nye aftale.

Når lyset i slutningen af 2022 tændes i parkeringskælderen, i opgangen eller på andre fællesområder i ejendomsporteføljen hos ATP Ejendomme, vil elforbruget blive udlignet af den tilsvarende elproduktion fra en ny dansk solcellepark. På den måde sikrer elkøbsaftalen, at der tilføres den samme mængde ny grøn strøm til elnettet, som der forbruges på fællesarealer i ejendommene samt hele forbruget i ATP Ejendommes egne kontorer i København og Aarhus.

– Vi er meget tilfredse med, at vi skifter hele vores elindkøb til grøn strøm og dermed medvirker til at accelerere den grønne omstilling og mængden af vedvarende energi i Danmark. At øge bæredygtigheden af vores ejendomme er til gavn og glæde for vores kunder samtidig med, at det skaber et bedre langsigtet afkast til vores medlemmer. For os som ejendomsejer er det et attraktivt match, som understøtter både et stigende kundeønske og øgede bæredygtighedskrav til ejendomsbranchen, siger adm. direktør Martin Vang Hansen, ATP Ejendomme.

Solcelleparke skal opføres på Als
Solcelleparken skal opføres i Stevning på Als mellem Sønderborg og Nordborg og færdigbygges i løbet af 2022. Med en kapacitet på 35 MW vil solcelleparken levere grøn strøm svarende til det årlige elforbrug hos cirka 22.500 danskere. Solcellerne bliver etableret på markedsvilkår uden statsstøtte.

– Det gør en verden til forskel, når virksomheder som ATP Ejendomme indgår elkøbsaftaler, der har reel effekt på opførelsen af nye vedvarende energianlæg. På den måde er det dem, der forbruger strømmen, der driver den grønne omstilling. Derfor er vi rigtig glade for partnerskabet med ATP Ejendomme og for at kunne understøtte deres bæredygtighedsindsats, siger adm. direktør Rasmus Lildholdt Kjær, Better Energy.

Læs også ATP Ejendomme mere end fordobler overskud i 2020

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder