Fra venstre: Ashkan Ahmadinia, Cobblestone, Rikke Lykke, Deas, og Kim Andersen, Newsec. Øverst: Anne Marie Oksen, CEJ Administration

Opbrud i administrationsbranchen

I løbet af de sidste tre måneder har tre ud af Danmarks fire største administrationsselskaber fået ny adm. direktør.

I juni kunne Cobblestone afsløre, at adm. direktør og medstifter Rasmus Juul-Nyholm trådte tilbage og overlod posten til 40-årige Ashkan Ahmadinia. Han kom til Cobblestone i Valby fra 11 år i Newsec senest som afdelingsdirektør for forenings- og investeringsejendomme med godt 330 medarbejdere.

Ashkan Ahmadinia fortalte naturligvis ikke i forbindelse med skiftet om det skete, fordi næste naturlige karriereskridt for ham netop var blevet besat til anden side. Men det er i hvert fald et faktum, at i begyndelsen af juli blev Newsec-direktør Kim Andersen præsenteret som direktør for Newsec Property Asset Management efter Thomas Kempf, der ville tilbage til servicebranchen.

Og i slutningen af juli kom så den største overraskelse. Bestyrelsen i Deas gik tydeligvis efter en forandring og skiftede efter 30 år Henrik Dahl Jeppesen ud med en profil, der er kendt for at stå i spidsen for opbygning af internationale selvforvaltende organisationer og turnarounds i form af Rikke Lykke, der ikke kunne sige nej, da headhunteren ringede i et nøje tilrettelagt forløb for at sikre mest muligt ro – må man formode – i Deas.

Så den eneste af “the big 4”, hvis man kan kalde dem det, der ikke har skiftet topledelse, er CEJ Administration. Selskabet, der har valgt at fokusere på administration og ikke alle de andre tilhørende produkter, der kan knyttes til det. Her sidder Anne Marie Oksen nu på 25. år og driver CEJ solidt i samarbejde med formanden, Jeudans Per W. Hallgren. Omsætningen stiger, og det gør resultatet også, og selvom der ikke er tale om høje afkastmarginer, så er det en solid forretning. De tre andre er alle bredere funderet, og jeg tror de færreste i branchen vil være uenige med mig, når jeg siger, at det er med skiftende tilfredshed hos kunderne. Nogle gange hører man endda, “men hvem skal vi ellers vælge?”. Men nu vejrer der nye vinde.

Udskiftningen på topposterne er sket af meget forskellige årsager. Mens Deas er kapitalfondsejet og derfor naturligvis har en bestyrelse, der må agere, hvis man ønsker en anden profil i spidsen for selskabets udvikling, så er situationen en anden i Cobblestone. Her er afgående Rasmus Juul-Nyholm selv ejer af 45 procent af selskabet, og han har foretaget et tilvalg om at gå ind i den nystiftede projektudvikler Home.earth, der skal gentænke boligudvikling i Europa, og samtidig fortsætter han som arbejdende bestyrelsesformand.

Profiler med meget forskelligt udgangspunkt
De nye profiler kommer så også med meget forskellig baggrund. Rikke Lykke har været på listen over Magthaverne i ejendomsbranchen både i 2020 og 2021, og hun kommer, som den højst placerede dansker i den internationale ejendomsbranche, ind i Deas med en betydelig forståelse af den internationale ejendomsbranche og kundernes behov på både investor og brugerside. Den viden har hun erhvervet sig som ansvarlig for investeringer i Norden for milliarder igennem de seneste år og for asset management i hele Europa i den tyske kapitalforvalter Patrizia.

Cobblestone i Valby har trukket en profil ind, der som nævnt har bevist indsigt i administrationsbranchen fra sin tid i Newsec, i form af Ashkan Ahmadinia. Et formentligt sikkert og konservativt valg, som vil sørge for stabil forretningsudvikling.

Hos Newsec i Lyngby er man gået en lidt anden vej. Her har man nu fundet en efterfølger til Thomas Kempf, der kom fra Coor og efter 2 år og 8 måneder er gået tilbage til servicebranchen som adm. direktør for Forenede. Og hos Newsec bliver der igen satset på en serviceprofil. Den nytiltrådte adm. direktør Kim Andersen har stået i frontline for salg- og kundeservice i forsikringsselskabet iF. Det er en af de ting, som man hører på vandrørene, at der godt kunne bruges mere af i administrationsbranchen, hvor fagligheden nogle gange overskygger forståelsen for kundens udgangspunkt. Kim Andersen har til gengæld ingen direkte erfaring med ejendomsbranchen, og som de fleste, der er i branchen eller som kommer til, har erfaret gennem årene, så er det en kompleks branche, som det tager tid at komme ind i. Bruger man de år – og det er vitterligt ikke måneder, men år, som det kræver, – så får de allerfleste til gengæld et uvurderligt netværk og branchekolleger, som sjældent forlader branchen igen, før de skal pensioneres.

Det er tre meget forskellige nye profiler, der nu skal udvikle den lavmarginale, personaletunge og helt uvurderlige del af ejendomsbranchen, som administration er i en tid, hvor nye aktører for første gang i mange år samtidig bobler op som for eksempel det Thylander-relaterede Norse Property Management.

Der er noget i gære – det bliver spændende at se, hvordan de nye profiler kommer til at præge Danmarks administrationsgiganter i de kommende år. Produktet er helt afgørende for branchen, og derfor kan det øge værdien ikke bare for de involverede selskaber men for hele branchen som sådan, hvis administrationsbranchen udvikler sig produktivt og innovativt. Og derfor er det interessant at se på udskiftningen i et bredere lys end den enkelte post.

Konferencer & akademier

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder