Adm. direktør Jannick Nytoft, Ejendomdanmark. Foto: Ejendomdanmark

Ejendomdanmark: Det lysner for butikker i centrene – men nedlukningen har ramt hårdt

Nedlukningen har særligt været hård for de butikker, der ligger i shoppingcentre, og disse butikkers restancer har også ligger også højere end andre butikkers viser en opgørelse fra Ejendomdanmark, skriver organisationen i en pressemeddelelse.

– Butikkerne i centrene var lukket ned længere tid end butikkerne på gågaden. Det var der en indbygget uretfærdighed i, og vi kan se, at en sådan nedlukning har stor betydning, siger Jannick Nytoft, adm. direktør i Ejendomdanmark, i meddelelsen.

I juni havde centerbutikkerne restancer for 7,3 procent, mens det for gadebutikker var 3 procent. Begge er dog blevet lavere efter genåbningen. Den var generelt 2,4 milliarder kr. i juni, fremgår det af meddelelsen. Det er det laveste niveau siden marts 2020.

– Nedlukningerne har ramt økonomisk hårdt, og det har vi hele tiden kunnet se. Det er tydeligt, at centrene i særlig høj grad har kæmpet for at bevare deres butikker. Respekt for det. Men det er også vigtigt, at vi nu som samfund prioriterer at give ejere og erhvervslejere gode muligheder for at komme på fode igen, siger Jannick Nytoft.

Han appellerer til, at kommunerne eftergiver, udskyder, sænker eller fjerner dækningsafgiften for at give erhvervslivet bedre vilkår.

Restancen toppede tilbage i april 2021, hvor den for centerbutikker var på 13,9 procent, mens den var 6,2 procent for gadebutikker.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder