Ejendomspriserne 2021: Fem kæmper om Årets transaktion – giv din stemme

For 10. år i træk uddeler Estate Media den 2. september priser til en række profiler i ejendomsbranchen, der på forbilledlig vis har været med til at vise best practice inden for sit felt.

Som optakt til prisuddelingen zoomer redaktionen denne gang ind på de nominerede til ’Årets transaktion’. Frem til og med fredag den 20. august kan du nå at afgive din stemme på de nominerede til Ejendomspriserne, som er delt op i fem kategorier – Årets projekt, Årets transaktion, Årets profil, Årets velkomst og hovedprisen: Estate Media Prisen.

 

Ejendomsprisen – Årets transaktion

Prisen går til en aktør, der har gennemført årets mest spektakulære transaktion i form af størrelse, karakter, sammensætning eller på grund af de involverede aktører. Prismodtageren kan være en rådgiver, men kan også være køber eller sælger, og der kan være tale om en ejendomstransaktion eller en transaktion i branchen, der har været nyskabende eller trendsættende.

 

Heimstadens køb af Niam-porteføljen

Da Heimstaden købte blandt andet rækkehuse over hele Danmark med fokus på byer som Odense, Vejle, Horsens, Silkeborg og Randers var det en historisk handel. Alene på grund af størrelsen. Aldrig er der handlet ejendomme for 12,1 milliarder kr. i Danmark på en gang.

Handlen er typisk for aktiviteten i boligmarkedet, men viser også hvor attraktivt det kan være at systematisere og optimere udlejning og drift og skabe porteføljer, som Niam har gjort via blandt andet købet af HD Ejendomme.

 

Activums køb af Casa

Det danske entreprenørmarked er under forandring. Igennem en årrække er større internationalisering blevet efterlyst. Den fremadstormende Horsens-baserede entreprenør Casa lykkedes på falderebet for nomineringer til Ejendomsprisen 2021 at blive solgt til kapitalfonden tyske ActivumSG Capital Management.

Transaktionen er signifikant, fordi der dermed er en spiller i entreprenørmarkedet med helt nye muskler og en ambitiøs agenda.

 

BIG’s køb af Pihl & Søn

Det sidste år har vi set stadig flere arkitektfirmaer blive købt af rådgivende ingeniører. Men i april satte BIG foden ned og købte sig i stedet ind i entreprenørfirmaet Pihl.

BIG-stifter Bjarke Ingels’ begrundelse var, at arkitekter skal genvinde mere kontrol over byggeprocessen. Købet er dermed signifikant, fordi det sætter en ny og ændret dagsorden i forhold til de seneste års mange opkøb.

 

Avivas køb af CPH Highline

Engelsk navn og engelsk investor. Det markante byggeri CPH Highline, der fuldender Havneholmens sydlige del, blev i marts 2021 solgt til Aviva, der allerede er medinvestor i blandt andet Galleri K-ejendommen i centrum af København.

Skanska er sælger og har solgt et bæredygtigt byggeri med forventning om DGNB Platin, og som adm. direktør Peter Nymann-Jørgensen sagde:

– Vi er meget tilfredse med salget til Aviva. Det er vigtigt for os, at de lejere, der har vist os tillid under udviklingsprocessen, også sikres en langsigtet udlejer.

Prisen var cirka 900 millioner kr.

 

Hines’ køb af Portland Towers-siloerne i Københavns Nordhavn

Det er oftest traditionelle ejendomme, som internationale investorer går efter. Men Hines køb af Portland Towers-siloerne i Københavns Nordhavn skiller sig ud. Siloerne er et ikon for udviklingen af Nordhavn og viser, at internationale investorer er blevet langt mere lokale end tidligere. Samtidig symboliserer handlen, at danske institutionelle investorer er blevet likvide og er villige til at rebe sejlene og trimme porteføljen.

Siloerne blev solgt for cirka 700 millioner kr. Hines blev rådgivet af Plesner, EY og Rambøll og CBRE. Sælgerne – Pensiondanmark, PFA og ATP – er blevet rådgivet af Colliers og Kammeradvokaten.

 

Hvis du ikke allerede har stemt på din favorit til Årets transaktion, kan du stemme på den og de nominerede i de fire andre kategorier i forbindelse med Ejendomspriserne 2021. Stem via linket her

Du kan kun stemme én gang – god fornøjelse!

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder