Kulturporten med op til 90 lejligheder i Farum. Illustration: PLH Arkitekter

Sophienberg Gruppen vinder projekt med 8.000 kvm boliger

Projektudviklingsselskabet Sophienberg Gruppen har netop indgået købsaftale med Furesø Kommune om køb af byggefelt med mulighed for at bygge 90 etageboliger – i alt cirka 8.000 kvm – på hjørnet af Frederiksborgvej og Stavnsholtvej i Farum.

Det oplyser Sophienberg Gruppen, som har købt Frederiksborgvej 3-5 for 28,4 millioner kr. Projektet er navngivet Kulturporten og er tegnet af PLH Arkitekter.

Nabobyggefeltet med de gamle skolebygninger blev erhvervet af Forza Holding og GVL Holding.

– Vi ser frem til at kunne påbegynde realiseringen af to års samarbejde med Furesø Kommune om udviklingen af de kommende boliger ved indgangen til Kulturøen i Farum, og vi glæder os samtidig over at have fundet den helt rigtige investor og samarbejdspartner i Dades, siger direktør og parter Niels Krag, Sophienberg Gruppen.

Dades bliver bygherre
Ejendomsselskabet Dades bliver bygherre på projektet i de kommende år.

– Vi ser også frem til at realisere opførelsen af de cirka 90 boliger i tæt samarbejde med Sophienberg Gruppen, som vi tidligere har gennemført gode tilsvarende samarbejder med. De attraktive boliger passer fint ind i Dades’ investeringsstrategi, som blandt andet er målrettet den type byggerier. Investeringen foretages med anlæg for øje og ikke med henblik på et eventuelt senere videresalg – og er i øvrigt i god harmoni med Farum Bytorv, som Dades tillige ejer, siger afgående adm. direktør Boris Nørgaard Kjeldsen, Dades.

Læs også Dades overdrager forvaltning af ejendomme for 25 mia. kr. til Nrep

Opførelsen af de nye boliger, der bliver lejeboliger på mellem 65 og 95 kvm, forventer Dades og Sophienberg Gruppen går i gang i slutningen af 2021, inden lejlighederne forventes at være klar til indflytning i midten af 2023.

Sophienberg Gruppen, som samlet har projekter til en værdi på over 4 milliarder kr. under udvikling, har siden 2014 haft ejendomsinvesterings- og forvaltningsselskabet Thylander som hovedaktionær.

Læs også Sophienberg Gruppen øger overskud og forventer mere vækst i 2021

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder