Ejendomspriserne 2021: Fem kæmper om Årets projekt – giv din stemme

For 10. år i træk uddeler Estate Media den 2. september priser til en række profiler i ejendomsbranchen, der på forbilledlig vis har været med til at vise best practice inden for sit felt.

Som optakt til prisuddelingen zoomer redaktionen ind på de nominerede til ’Årets projekt’. Frem til og med fredag den 20. august kan du nå at afgive din stemme på de nominerede til Ejendomspriserne, som er delt op i fem kategorier – Årets projekt, Årets transaktion, Årets profil, Årets velkomst og hovedprisen: Estate Media Prisen.

 

Ejendomsprisen – Årets projekt

Prisen går til bedste og mest bemærkelsesværdige nye projekt eller projektidé i 2020/21. Prisen kan gives for projektet som helhed, for den arkitektoniske udformning eller for en særlig struktur. Der er mange priser også i Danmark, der belønner og priser arkitekter. Projektprisen vil derfor oftest gå til den bygherre/team, der har valgt at bevilge pengene og taget risikoen.

 

Politiskolen i Vejle

Politiskolen i Vejle blev skabt under stor politisk bevågenhed med udgangspunkt i den tidligere sygeplejeskole. Nu er den blevet et topmoderne uddannelsescenter til gavn for hele samfundet. Med overholdelse af tid, budget og kvalitet.

Bygningsstyrelsen er bygherre, Erik Arkitekter er totalrådgiver, Norconsult er ingeniør, og Hoffmann er entreprenør på skolen, der har kostet 445 millioner kr. for 20.000 kvm.

 

Comfort Hotel Copenhagen Airport

Med Strawberry Properties som bygherre har arkitektfirmaet Krook & Tjäder skabt et hotel med 605 værelser og plads til 2.150 konferencegæster på 40.000 kvm.

Nomineringen tager udgangspunkt i Strawberrys mod til at skabe Nordeuropas største lufthavnshotel og satse stort midt i en krise, hvilket gavner lufthavnen og København fremover. Byggekroppen består af tre vinger formet som en propel og knytter sig dermed særligt til sine omgivelser.

 

Trælasten i Aarhus

Pensiondanmark sætter endnu engang bæredygtighedsbarren højt med den nye bydel Trælasten i Aarhus, der bliver et grønt byområde med 700 boliger på 70.000 kvm og erhvervslejemål.

Byområdet er præcertificeret til platin hos Green Building Council Denmark som det kun andet område i Danmark. De første beboere og erhverv kan flytte ind i Trælasten, når det første projekt, Teglgården, forventes færdigbygget i efteråret 2023. Projektværdien er 2 milliarder kr., Gehl har tegnet helhedsplan, og Casa er entreprenør. Vandkunsten, Cebra, Loop og Briq designer byggerierne.

 

Kirkebjerg Søpark i Brøndby

AKF Koncernen planlægger at opføre et nyt stort boligområde på mere end 470 boliger i Brøndby. Projektsummen er på 1,2 milliard kr., og AKF har fra starten ønsket at skabe et boligkvarter, der matcher fremtiden i skiftet fra det tidligere industrikvarter til en ny og moderne bydel.

Kirkebjerg Søpark tager fællesskabsdiskussionen et skridt videre og tilfører lejlighederne et aktivitetshus, Kernen, der bliver Kirkebjerg Søparks mødested med café og kontorpladser, foyer, ‘dagligstue‘, teater- og multisal, gæsteværelser og tag med orangeri, nyttehaver og træningsfaciliteter.

 

Tingbjerg – helhedsplanen

For at udvikle Tingbjerg til en mere blandet bydel opføres 1.000 nye private boliger, heraf omkring 400 private rækkehuse frem mod 2027. Projektet er unikt og innovativt og har potentiale til at blive et foregangsprojekt i rejsen mod blandede byer.

De første 7 rækkehuse blev sat til salg i foråret 2021 i en model, hvor man motiveret skal søge om at købe og eventuelle prisstigninger betales delvis tilbage til bydelen. Nrep er investor, og Vandkunsten har tegnet sammen med SLA.

 

Hvis du ikke allerede har stemt på din favorit til Årets projekt, kan du stemme på den og de nominerede i de fire andre kategorier i forbindelse med Ejendomspriserne 2021. Stem via linket her

Du kan kun stemme én gang – god fornøjelse!

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder