Gads Hus i Bellakvarter i Ørestad

Patrizia køber boliger for 900 millioner kr. i Ørestad

Den tyske kapitalforvalter Patrizia køber i Ørestad to nye boligejendomme med samlet 258 lejligheder fordelt på 18.430 kvm.

Det sker i en off-market-transaktion til 900 millioner kr.

Bag salget står Solstra Development på vegne af Bellakvarter A/S, som ejes af Sampension (66 procent) og Akademikerpension (33 procent).

2-4-værelseslejlighederne i ejendommene Gads Hus og Trierhus ligger i Bellakvarter og har en gennemsnitsstørrelse på 71 kvm. De bliver opført efter bæredygtighedscertificeringen DGNB Guld og forventes leveret, når de er færdigbygget i løbet af 2021.

– Bellakvarter er et af de mest spændende byudviklingsprojekter i Danmark, der står til at vinde fordele af den stigende efterspørgsel på bæredygtige boliger i attraktive nærområder, vi ser på tværs af Europa. Gads Hus og Trierhus har en fantastisk beliggenhed i det nye boligområde tæt på skoler, grønne områder, butikker og transport, der gør det muligt at nå Københavns centrum på få minutter, siger Patrizias danske landechef, Louise Hertz.

Pensionsduo har solgt for 2,1 milliarder kr. 
Sampensions og Akademikerpensions frasalg bliver annonceret få dage efter, at pensionsduoen meddelte salg af en 25.434 kvm stor boligportefølje i samme Bellakvarter. Det skete for cirka 1,2 milliard kr. til en ny, hollandsk investor i Danmark.

Læs mere i Hollandsk investor går ind i Danmark med milliardopkøb

De i alt fire boligudlejningsejendomme er solgt for samlet 2,1 milliarder kr. i to separate salg, oplyser Akademikerpension og Sampension.

– Vi blev en del af projektet, fordi vi anså det for at være en god investering. Men også fordi vi ønskede at tage del i en bæredygtig udvikling af et nyt område af København. Og det er enormt tilfredsstillende for os, at vi lykkedes med begge dele, siger adm. direktør Jens Munch Holst, Akademikerpension.

Cirka 50 procent af Bellakvarter er færdigopført.

Læs også Dansk Patrizia-chef: Vi forventer at være meget aktive i år

Læs alle nyheder om transaktioner her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder