Kronholm bliver et helt nyt byområde på 26.000 kvm med i alt 21.000 kvm boliger og butikker omkring Kokkedal Station. Illustration: Rum

Sophienberg og Rum vinder nyt byområde i Nordsjælland

Hørsholm Kommune har netop valgt projektudviklingsselskabet Sophienberg Gruppen og arkitektselskabet Rum til at udvikle et helt nyt byområde på 26.000 kvm med i alt 21.000 kvm boliger og butikker omkring Kokkedal Station nord for København.

Sophienberg Gruppen og Rum står i spidsen for teamet, der desuden består af C.F. Møller Architects, Bogl og EOS Partners.

Teamet vil løfte stationsområdet ved at udvikle et nyt byområde kaldet Kronholm, der er en sammentrækning af kronhjorten fra Hørsholm Kommunes logo og kommunens navn, Hørsholm.

I Kronholm skal der opføres familieboliger, friplejehjem, ungdoms- og studieboliger samt seniorboliger og butikker – i alt 210 boliger med et samlet etageareal på som nævnt 21.000 kvm.

– Visionen er at gøre Kronholm til et levende bymæssigt og centralt sted i Hørsholm. Et velfungerende trafikalt knudepunkt, som danner en smuk og attraktiv bydel med et grønt byrumsforløb, der binder stationsområdet sammen. Tanken er, at der skabes en synergi mellem de rejsende, boligerne og butikslivet, som medfører at området opleves som mangfoldigt og levende, siger kommerciel direktør og partner Thue Stagsted, Sophienberg Gruppen.

(Artiklen fortsætter under illustrationen)

Rotunden Kronhøj bliver bydelens nye samlingsplads med familieboliger og seniorboliger samt et rundt gårdrum. Illustration: Rum

Forventes færdigudviklet i 2024-2025
I Kronholm skal der opføres både ejerlejligheder, lejelejligheder, andelsboliger og bofællesskaber. Hele området udvikles ud fra devisen om den blandede by og fællesskabstanken.

– Vi er naturligvis meget stolte af vores vinderforslag og dermed muligheden for at udvikle en helt ny bydel, hvor vi har lagt vægt på at skabe tryghed i området omkring Kokkedal Station og skabe sammenhæng, bæredygtighed og biodiversitet. Derudover understøtter det naturligvis Sophienberg Gruppens vækstambitioner at vinde en opgave som denne, siger adm. direktør og partner Lars Bigom, Sophienberg Gruppen.

Sophienberg Gruppen, som samlet har projekter til en værdi på over 4 milliarder kr. under udvikling, har haft Thylander som hovedaktionær siden 2014.

Kronholm bliver opført efter bæredygtighedscertificeringen DGNB Guld og forventes færdigudviklet i 2024-2025.

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder