Partner Maiken Andersen, Home Connector

Ordet er dit: Boliglejerne young professionels udeblev under Covid-19

Blogindlæg skrevet af Maiken Andersen, partner i Home Connector

Covid-19 har ikke været uden betydning for det danske lejeboligmarked, ligeså har udeblivelsen af de unge expats. Da expats især befinder sig i de mere luksuriøse områder af både København og Nordsjælland, og udgør en væsentlig procentdel af lejere, har de seneste 1,5 år på mange måder ændret på magtbalancen mellem midtersegmentet og premium-lejeboligerne.

Tendensen, man blandt andet ser, er, at særligt lejeboliger i midterprisklassen 12-17.000 kr. pr måned, er længere tid om at forlade virksomhedernes portefølje, hvorimod “liebhaverboliger” i prisklassen +25.000 kr. bliver revet af hylderne. Det vidner om et expat-midtersegment som er udeblevet, men at virksomheder stadig rekruterer i de højere “luftlag”.

Udenlandsk arbejdskraft er dog stadig eftertragtet

Faktisk erfarer markedet i øjeblikket, at virksomhederne sidder på “stikker” for at få udenlandsk arbejdskraft tilbage til Danmark, og samtidig er der danske udlejere, som mangler lejere, hvilket giver tomgang især i det såkaldte midtersegment af lejeboligmarkedet.

Expats har tidligere været kendt for at bosætte sig især nord for København og Aarhus, men har over de seneste par år spredt sig over flere områder som konsekvens af, at flere mindre virksomheder med mindre budgetter tiltrækker udenlandsk arbejdskraft – og det er noget, det danske lejeboligmarked har lukreret på. Denne udvikling blev der dog sat en brat stopper for med Covid-19 krisen.

Men hvad kan man lære af denne udvikling, eller afvikling af midtersegmentet i lejeboligmarkedet?

Én ting er sikkert: Expats vil komme og gå, helt som de plejer, og lejeboligmarkedet vil blive nødt til at tilpasse sig og være omstillingsparate.

Læs alle blogindlæg på estatemedia.dk her

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder