Claus Bælum. Foto: Cushman & Wakefield RED

RED-medstifter træder ud af partnerkredsen

Claus Bælum, der i 2004 var med til at stifte Cushman & Wakefield RED, forlader den københavnske erhvervsmægler for – på fuld tid – at varetage sine egne investeringer og bestyrelsesposter.

Han stopper og udtræder som partner, når han har fulgt de sidste sager til dørs, forventeligt i sensommeren.

Igennem 17 år har Claus Bælum været en af de toneangivende partnere i RED og i branchen generelt. Med sit blik for bevægelserne i markedet, strukturering af salgsprocesser og ejendomsforståelse har han stået bag mange af de største transaktioner i markedet og været en kapacitet i RED.

Salget af det odenseanske shoppingcenter Rosengårdcentret til knap 3 milliarder kr. i 2013 står stadig som den største handel med en enkeltejendom i Danmark, og siden har Claus Bælum hvert år været involveret i milliardtransaktioner på det danske marked, blandt andet salg af Galleri K-ejendommen i København K, A-Huset på Islands Brygge, Nreps retailportefølje, Herningcentret og Avignons strøgportefølje.

– Det er selvfølgelig et stort tab, at Claus Bælum trækker sig tilbage, og han vil blive savnet i RED for sin kæmpe faglige indsigt og evne til at kombinere ejendomsforståelse og corporate finance. Han har siden RED blev stiftet været en af nøglefigurerne i firmaet og været med til at sætte os på landkortet med de helt store transaktioner, siger Managing Partner Nicholas Thurø, der forklarer, at Claus Bælums rolle de senere år har været mere tilbagetrukket med fokus på at eksekvere på salgssager og lære fra sig til selskabets yngre kræfter.

’En fantastisk rejse’
50-årige Claus Bælum er uddannet cand.merc.jur. fra Aalborg Universitet og startede sin karriere i erhvervsejendomsbranchen i 1997, hvor den endnu ikke var en ’akademiker-branche’. Sammen med Bjarne Jensen, Steen Winther-Petersen og Nicholas Thurø stiftede han i 2004 RED Property Advisers, i dag kendt som Cushman & Wakefield RED.

Netop det internationale arbejde har været en rød tråd i Claus Bælums virke, hvor han har været på forkant med den internationalisering, der er sket af det danske ejendomsmarked. Da de internationale investorer for alvor gjorde deres indtog i Danmark efter 2011, fandt mange af dem vejen til Danmark via hans netværk, bemærker Nicholas Thurø.

– Det har været en fantastisk rejse med RED og ejendomsmarkedet. Både firmaet og markedet er nået et professionelt niveau, som ligger lysår over det niveau, man arbejdede på tilbage i 90’erne. Det bliver vemodigt at sige farvel, men jeg er fuld af optimisme for firmaet og den fortsatte rejse, det skal igennem.

– Jeg efterlader firmaet til en stærk partnergruppe med kombination af erfarne kræfter og dygtige unge mennesker, som er væsentlig dygtigere, end jeg selv var, da jeg var på deres alder, siger Claus Bælum og tilføjer:

– Nu glæder jeg mig til på fuld tid at kunne varetage mine egne investeringer og bestyrelsesposter. Med en projektpipeline på over 400 boliger – og appetit på yderligere investeringer – tænker jeg ikke, at der bliver tid til at kede sig.

Claus Bælum investerer sammen med sin bror Jesper Bælum udelukkende i boliger, fortæller han Estate Media.

Otte personer i RED’s partnerkreds
Med Claus Bælums udtræden fra partnerkredsen i Cushman & Wakefield RED består ejerkredsen nu igen af otte personer, efter Head of Office Letting Anders Krogh, 40 år, for et halvt års tid siden blev optaget som partner.

Læs mere i RED udvider til ni partnere

Når Claus Bælum stopper som partner, vil de otte partnere i RED være Anders Krogh, Kjeld Pedersen, Kristian Vinggaard, Jesper Tindbæk Anderson, Lior Koren, Bo Svensen-Stevns, Nicholas Thurø og Bjarne Jensen, der også er bestyrelsesformand.

Ligesom alle andre fremtrædende erhvervsmæglere – med undtagelse af CBRE – gik selskabet bag RED, RED Property Advisers P/S, tilbage i 2020 som følge af Covid-19.

Læs mere om selskabets resultater i 2020 og forventninger til 2021 i:

Tilfreds RED lander Corona-trykket regnskab

Læs alle nyheder om erhvervsmæglere her

Læs alle navnenyheder her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder