Spirea Hus er Grønttorvets seneste skud på stammen af fællesskabsorientrede bygninger. Bygningen huser i alt 193 lejligheder, hvoraf de 42 er en del af ungebofællesskabet Spir. De resterende lejligheder er ordinære lejelejligheder

FB Gruppen og PKA bygger bofællesskab til unge på Grønttorvet

Det stigende behov for socialt og økonomisk bæredygtige boliger målrettet unge har pensionsselskabet PKA og projektudviklingskoncernen FB Gruppen besluttet at omsætte til handling. Det sker med byggeri af et nyskabende bofællesskabskoncept til unge, som skal bidrage til at skabe nye bekendtskaber blandt beboerne på Grønttorvet i Valby, oplyser duoen, som målretter 42 af i alt 193 lejligheder i Spirea Hus til bofællesskabet. De resterende 151 lejligheder i bygningen er ordinære lejeboliger for alle.

Bofællesskabet Spir er for alle mellem 18 og 35 år, der er under uddannelse eller på arbejdsmarkedet, og som endnu ikke har stiftet familie. Men vigtigst af alt er det for unge, som vil være en del af et fællesskab i hverdagen, forklarer FB Gruppen og PKA, som via fællesskaber i bofællesskabet vil bekæmpe ensomhed. Ifølge duoen er bofællesskabet en moderne fortolkning af 1970’ernes fællesskaber – og en nyskabelse på boligmarkedet.

– Vores ejendomme skal selvfølgelig være gode investeringer, men de skal også være med til at skabe rammerne om et godt liv og en tryg hverdag for dem, der bor i dem. Vi ved, at mange unge mangler et socialt fællesskab, hvis de for eksempel lige er flyttet til byen for at starte på et studie eller i et nyt job, og det vil vi gerne være med til at give dem, siger adm. direktør Jon Johnsen, PKA.

Hos FB Gruppen lægger adm. direktør, hovedejer og medstifter Hans-Bo Hyldig også vægt på fællesskabet.

– Særligt som ung har man brug for at føle sig som en del af et fællesskab. Det vil vi fra FB Gruppens side gerne bidrage til. Vi har gjort det før for de ældre i vores seniorbofællesskab i Kamelia Hus (som også ligger på Grønttorvet, red.). Sammen med PKA bygger vi nu boliger til de unge, hvor fællesskabet er den samlende værdi. Det er vigtigt, at de unge har mulighed for at blive en aktiv del af et fælleskab, der rækker udover deres relationer til studie eller job, siger Hans Bo Hyldig.

Lejlighederne er klar til indflytning fra 1. juli i år.

En analyse fra november sidste år foretaget af Defactum med støtte fra Mary Fonden og Folkebevægelsen mod Ensomhed viste, at netop unge er den befolkningsgruppe, hvor flest føler sig ensomme.

Læs også FB Gruppen runder milliardoverskud på tre år

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder