Fra venstre: Moderator Kamilla Sevel, Estate Media, Michael Berthelsen, Niam, Ino Dimsitz, AKF, og Tony Christrup, AG Gruppen. Foto: Estate Media/Claus Sall

Boliger, boliger, boliger – ja tak

Endelig blev det muligt at mødes igen og samle op på næsten 1,5 års tab af netværk og fælles vidensdeling. Og boligmarkedet er ikke bare prismæssigt i god fremdrift. Det er også det marked, som flest vil investere i, viste det sig, da publikum blev spurgt om boligmarkedets status.

– Men det er et opmærksomhedspunkt, at der bliver bygget rigtig meget, og vi skal være gode til at bygge noget, der er så attraktivt, at det også kan lejes ud på et senere tidspunkt, var Niams Michael Berthelsen og AKF Koncernens Ino Dimsits enige om.

Estate Medias Boligdagene blev holdt mandag, hvor Det Systemiske Risikoråd kom med en anbefaling om at begrænse antallet af afdragsfri lån. Men det var mest lejemarkedet, som et andet panel kommenterede på, for mange af de boligbyggerier, der bygges i øjeblikket, er til udlejning til professionelle investorer. Mens man kan få op til 2.200-2.500 kr. per kvm i leje på helt små lejemål i indre København, så er det slet ikke tilfældet uden for København, og derfor skal man overveje, hvor det er, man vil bygge.

– Vi kan se, at prisfølsomheden er meget højere uden for København, sagde direktør i Exometric Nikolaj Pfeiffer, da han kommenterede på lejernes forventninger suppleret af Danbolig Aarhus’ Kasper Bøtcher og Stad Projekts Katrine Enø. De var enige om, at i takt med, at der kommer flere boliger på markedet, så er det også vigtigt at have det rigtige produkt, og det er nogle gange små detaljer eller omkringliggende faciliteter, der gør, at et projekt bliver valgt til.

Fra venstre Nikolaj Pfeiffer, Exometric, Kasper Bøtcher, Danbolig Aarhus, og Katrine Enø, Stad Projekt. Foto: Estate Media/Claus Sall

Publikum blev også spurgt om, hvad der giver størst udfordringer i projektudviklingen i øjeblikket. Hele 70 procent påpegede, at dialogen med kommunen giver mest bøvl, og det var da også netop den, som de tidligere offentlige topdirektører Mette Lis Andersen og Jes Møller påpegede, da de præsenterede 10 dogmer fra deres helt nye bog ’Bedre Byskik’.

– Vær proaktiv i dialogen med kommunen. Skub til de plangivende myndigheder og politikerne og bed dem formulere deres visioner, så I ved, hvad der ønskes og kræves, sagde Mette Lis Andersen og Jes Møller.

De 130 deltagere kunne for første gang i lang tid gå til festmiddag og fortsætte netværket der.

Boligdagene fortsætter i dag onsdag og lægger ud med et panel om bæredygtighed i boligbyggeriet, men der skal også tales både om billige boliger og ikke mindst afsluttes med en investordebat om den gode investering.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder