Boligprojektet på Strandlodsvej på Amager

AG Gruppen skal opføre 109 almene ved Amager Strand

Nye, almene boliger er snart på vej på Strandlodsvej og Ved Amagerbanen nær Amager Strandpark.

Det er KAB, der er byggeforretningsfører, og som netop har indgået aftale med projektudviklingskoncernen AG Gruppen om opførsel af i alt 109 boliger, som opføres for Boligforeningen 3B og Samvirkende Boligselskaber, SAB.

Boligerne er en blanding af ungdomsboliger og familieboliger og er fordelt på to forskellige byggefelter. Her bygges de almene boliger sammen med de eksisterende private udlejningsboliger, som AG Gruppen tidligere har opført. På den måde kommer de almene boliger til at dele gård og fællesfaciliteter med det eksisterende boligbyggeri.

– Vi glæder os meget over aftalen med KAB, og til at der nu også opføres almene boliger her i det levende bymiljø ved Amager Strand. Som udviklere tænker vi meget over, hvordan vores projekter kan bidrage til at skabe en sund og bæredygtig by med plads til forskellighed. Derfor har vi også tænkt de almene boliger ind i projekterne helt fra starten, hvor de bliver en naturlig del af det eksisterende private byggeri, siger direktør Tony Christrup, AG Gruppen.

Tidsplan
Opførelsen af de almene boliger går i gang i foråret 2022 inden indflytning fra efteråret 2023. Det drejer sig om 1- til 5-værelsesboliger, herunder 32 ungdomsboliger. Det er henholdsvis Juul Frost Arkitekter og Sweco Architects, der er arkitekter bag de to projekter.

Jens Elmelund, adm. direktør i KAB, glæder sig over aftalen med AG Gruppen.

– I KAB ser vi frem til at skulle bygge ungdomsboliger for Boligforeningen 3B på Strandlodsvej og familieboliger for Samvirkende Boligselskaber på Ved Amagerbanen efter den delegerede bygherremodel, siger Jens Elmelund.

Læs om AG Gruppens resultater i 2020 og forventninger til 2021 i:

Første trecifret millionoverskud i AG Gruppen

 

Fakta: Byggeriet ved Amager Strand

– Strandlodsvej: 32 ungdomsboliger + fælleslokale og 8 familieboliger + fælleslokale og vaskeri

– Ved Amagerbanen: 69 familieboliger og et fælleslokale for beboerne

– Arkitekt: Juul Frost Arkitekter og Sweco Architects

– Rådgivende ingeniør: Henry Jensen

– Udvikler/totalentreprenør: AG Gruppen

– Bygherre: KAB

– Indflytningsklar: September 2023 og August 2024

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder