Illustration: Adept

A. Enggaard-team vinder techprojekt på 18 etager

Selskabet og bygherre Incuba har netop offentliggjort A. Enggaard – med Cowi og Adept som rådgivere – som vinder af totalentreprisekonkurrence i forbindelse med en omfattende udvidelse af forskerparken Incuba i Aarhus.

Incuba Next-ejendommen til vækstorienterede it- og techvirksomheder omfatter 22.000 kvm fordelt på 18 etager, 4.000 kvm parkeringskælder og en sidebygning på 4.500 kvm beliggende i det nye campusområde på Katrinebjerg, der også er hjemsted for Aarhus Universitets it-uddannelser. Projektet indeholder desuden tagterrasser på 1.400 kvm og bliver med sin højde på 76 m og placering i det nordlige Aarhus et af byens højeste punkter med udsigt over hele bugten.

– A. Enggaard har leveret et bud på en visionær og gennemtænkt bygning med en høj grad af fleksibilitet og mulighed for individuel tilpasning af de enkelte etager. Det bliver et fantastisk attraktivt sted for vores målgruppe af fremtidens vækstkometer og deres medarbejdere, og jeg glæder mig meget til at se den færdige bygning stå klar i 2024, siger adm. direktør Mai Louise Agerskov, Incuba.

Ejendommen, som er konfigureret af Aart Architects i samarbejde med Rambøll, bliver opført efter bæredygtighedscertificeringen DGNB Guld.

Første spadestik forventes at blive taget i begyndelsen af 2022 inden forventet færdigopførelse medio 2024.

Incubas ejerkreds
Incuba A/S er ifølge selskabet Danmarks førende forskerpark for startups og scaleups inden for it, cleantech og sundhed med godt 200 virksomheder fordelt på tre udviklingsmiljøer i Aarhus. Incuba råder i dag over 42.000 kvm og havde i 2020 en omsætning på 69 millioner kr. og en egenkapital på 500 millioner kr.

Incuba er hovedejet af Aarhus Universitets Forskningsfond – Aarhus Kommune og Region Midtjylland er med i ejerkredsen med en ejerandel på hver under 10 procent.

(Se faktaboks under illustrationen)

Den nye forplads med tagterrasse i baggrunden. Illustration: Adept

 

Fakta: Incuba Next

– 18 etager og 22.000 kvm, heraf 4.000 kvm parkeringskælder og en sidebygning på 4.500 kvm. Herudover tagterrasser på i alt 1.400 kvm

– Incuba Next kobles på som en udvidelse af det nuværende Incuba på Katrinebjerg i Aarhus, der i dag tæller cirka 60 virksomheder på 12.000 kvm, blandt andet Microsoft og Concordium

– Incuba Next projekteres som bæredygtigt byggeri med DGNB-guldcertificering

– Byggestart: Forventet medio 2022

– Færdiggørelse: Medio 2024

– Bygherre: Incuba (hovedejet af Aarhus Universitets Forskningsfond – Aarhus Kommune og Region Midtjylland er med i ejerkredsen med en ejerandel på hver under 10 procent)

– Bygningsdesign: Aart Architects og Adept

– Bygherrerådgiver: Rambøll Danmark med Aart Architects som arkitektfaglig konsulent

– Totalentreprenør: A. Enggaard med Cowi og Adept som rådgivere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Simone Dahl: Jeg har altid haft et højt ambitionsniveau