Adm. direktør Nickolas Krabbe Bjerg, Brøchner Hotels. Foto: Brøchner Hotels

Brøchner Hotels lander underskud på 46 millioner kr. – nyt underskud på vej

Brøchner Holding Group, koncernen bag Brøchner Hotels og Brøchner Ejendomme, kommer – helt som forventet – ud af 2020 med både faldende bruttoresultat og bundlinje.

Bruttoresultatet faldt til 48 millioner kr. fra 106 millioner kr. i 2019, mens resultatet før skat dykker til et underskud på 46,5 millioner kr. fra et underskud på 5,5 millioner kr.

Det er et ’særdeles utilfredsstillende’ resultat, fastslår ledelsen i Brøchner Holding Group med udviklingsdirektør Søren Brøchner-Mortensen, der er tredjegenerationshotelejer og manden bag Brøchner Hotels.

I 2020 trak Brøchner Hotels sig fra driften af de to københavnske hoteller Astoria og Herman K – en beslutning, der var undervejs, og som ifølge familien blev fremskyndet på grund af Covid-19.

– Der er ingen tvivl om, at 2020 har været et særdeles udfordrende år, hvor vi måtte fremskynde beslutninger, der oprindeligt lå længere fremme. Ved årets start var vi klar over, at Herman K og Hotel Astoria var de hoteller, der generede størst underskud og skilte sig ud fra vores resterende boutique-hoteller. Derfor var det en nødvendig beslutning – med rettidig omhu – at vi indgik aftale om at trække os fra driften – om end det var en svær beslutning at træffe med kort varsel, siger adm. direktør Nickolas Krabbe Bjerg, Brøchner Hotels.

Læs også Brøchner Hotels indstiller driften af Herman K

Læs også Britisk investor køber Herman K for trecifret millionbeløb

’Gæsterne kommer tilbage’
Trods et forfærdeligt 2020 ser den danske hotelkæde optimistisk på fremtiden.

På kort sigt forventer ledelsen i Brøchner Hotels fortsat udfordringer på grund af markedsvilkårene, herunder særligt restriktioner for rejse og forsamling samt kundeadfærden i forhold til at vende tilbage til ’normalen’. På længere sigt er det dog ledelsens forventning, at koncernens aktivitet kommer tilbage til tidligere perioders niveau.

Brøchner Hotels har tidligere annonceret sin strategi frem mod 2025 med fokus på udvikling af 4+ stjernede boutiquehoteller og ekspansion i Danmark. Den strategi gælder fortsat, hvilket afviklingen af det femstjernede Hotel Herman K og det trestjernede Hotel Astoria også viser.

Brøchner Hotels driver i dag fem hoteller – det er i København Hotel Danmark, Avenue Hotel Copenhagen, Hotel SP34, Hotel Ottilia og i Aarhus Book1 Design Hostel, der netop er åbnet.

– Vi tror på, at gæsterne kommer tilbage, og at de fortsat vil søge de ekstraordinære oplevelser. Med 4+ stjernede boutiquehoteller og med vores seneste åbning af Book1 Design Hostel i Aarhus mener vi, at vi har det bedste fundament for at skabe en sund forretning. Det sker ikke på få måneder, men med de hoteller, vi har i vores portfolio nu, har vi det stærkeste fundament for igen at generere overskud, siger Nickolas Krabbe Bjerg.

Forventninger til 2021
Baseret på udviklingen i 2021 og forventningerne til den resterende del af regnskabsperioden for 2021 forventer ledelsen et underskud på 5-10 millioner kr.

Brøchner Holding Group A/S havde på balancedagen 31. december 2020 aktiver for i alt 608 millioner kr. mod en balance på 618 millioner kr. året før, mens egenkapitalen er skrumpet til 267 millioner kr. fra 302 millioner kr. ultimo 2019 – svarende til en ny soliditetsgrad på 44 procent.

Selskabet havde i gennemsnit 100 fuldtidsmedarbejdere i 2020 mod 170 i 2019.

Brøchner-hotelkoncernen er ejet af familien Brøchner-Mortensen. Laura Brøchner-Mortensen ejer 27,20 procent, Mads Brøchner-Mortensen 27,20 procent, Frederik Brøchner-Mortensen 27,20 procent og Søren Brøchner-Mortensen 18,40 procent, men har dog 100 procent af stemmerettighederne.

Søren Brøchner-Mortensen gæstede tidligere i år ’Fredagsbar med Estate’ – se eller gense udsendelsen med fokus på hoteller

 

Seneste årsregnskaber – Brøchner Hotels

Kilde og tabel: Brøchner Holding Group A/S’ årsrapport 2020

Læs alle hotelnyheder her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder