Det 15 etagers højhus på knap 20.000 kvm giver plads til både mellemstore og store virksomheder og servicerede lejligheder samt styrker World Trade Center Ballerup som konferencecenter. Illustration: Arkitema Architects

Ny duo udvider World Trade Center Ballerup med 20.000 kvm

World Trade Center Ballerup, i daglig tale WTC Ballerup, udvider med et nyt 15 etagers højhus på knap 20.000 kvm. Den eksisterende ejendom er stort set fuldt udlejet og tæller i dag mere end 110 virksomheder og klinikker, og med højhuset udvides WTC Ballerups samlede kapacitet til mere end det dobbelte – til knap 40.000 kvm.

Det meddeler ejendomsselskabet Kongeegen og NRE Denmark, som står sammen om projektet. Parterne oplyser ikke investeringsvolumen.

Højhuset opføres på det nordøstlige hjørne ud mod Borupvang med direkte passage fra loungeområdet i den eksisterende bygning. Desuden opføres et parkeringshus med mere end 400 p-pladser ved de eksisterende p-pladser på grundens sydvestlige hjørne.

Ligeværdige partnere
NRE Denmark, som er en del af ejendomskoncernen NRE Group, og Kongeegen bliver ligeværdige partnere og gennemfører udvidelsen af World Trade Center Ballerup i et åbent samarbejde. NRE Denmark indtræder dermed som medinvestor og står samtidig for det kommende byggeri i totalentreprise.

– Vi oplever fortsat stor interesse for at blive en del af WTC Ballerup, hvorfor vi ønsker at fuldende projektet ved etablering af yderligere knap 20.000 kvm, siger adm. direktør, ejer og stifter Ib Henrik Rønje, Kongeegen.

– I højhuset WTC Ballerup Tower, hvis arkitektoniske udtryk harmonerer rigtig flot med den eksisterende bygning, gøres der plads til mellemstore og store lejemål samt servicerede lejligheder – et attraktivt alternativ til et hotelværelse, når de omkringliggende virksomheders medarbejdere kommer på længerevarende besøg. Derudover skal WTC Ballerup styrkes som konferencecenter. Visionen er fortsat at tilbyde et åbent og imødekommende forretningsmiljø, hvor man trives både som virksomhed og som gæst i huset, oplyser Ib Henrik Rønje.

NRE Denmark står for opførelsen.

– Når vi ud over at være totalentreprenør indgår i bygherresamarbejder, kan vi være med til at præge den samlede proces. Vores erfaring viser, at dét at være med fra idé til færdigt byggeri og idriftsætning har stor betydning i forhold til at skabe attraktive og rentable løsninger, siger adm. direktør Jacob Eiskjær Olesen, NRE Group.

Med i projektteamet er også Arkitema Architects, Cowi og PKA som finansiel partner.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder