Aalborgs nye bydel Spritten, som udvikleren A. Enggaard står bag. Foto: A. Enggaard

Spritten-boliger solgt og udlejet på rekordtid

– Spritten-boliger solgt og udlejet på rekordtid.

Sådan lyder meldingen fra den nordjyske udviklings- og entreprenørkoncern A. Enggaard, som for nylig kunne offentliggøre 2020-regnskab med fremgang på både top- og bundlinje.

Læs mere i A. Enggaards toplinje runder 2 milliarder kr. – bundlinjen fordoblet

Den store interesse for boligerne i Aalborgs nye bydel Spritten har fået udvikleren A. Enggaard til at gå i gang med at planlægge opstarten af de kommende byggerier i området.

Leje- og ejerboliger
Byggeriet af Spritten skrider planmæssigt frem, og nu står de første tre boligkomplekser indflytningsklar. Interessen for lejeboligerne overgår forventningerne hos Lejeboligmægleren, som blandt andet har været ansvarlig for udlejningen af det seneste byggeprojekt Jubilæumshuset.

– Interessen for at bo i området ved Spritten har været tårnhøj, og særligt lejeboligerne i Jubilæumshuset har været ekstraordinært eftertragtede. Det betyder blandt andet, at vi har haft rygende travlt med fremvisninger, siden boligerne kom på markedet i slutningen af marts, hvilket konkret har resulteret i 35 underskrevne lejekontrakter allerede inden for den første måned. Vi forventer at have de resterende 2 boliger udlejet inden 1. juli, siger adm. direktør Christian Munch, Lejeboligmægleren.

Boligerne i Jubilæumshuset, som er opkaldt efter Aalborg Jubilæums Akvavit, der blev lanceret på spritfabrikken i Aalborg i 1946 for at markere Aalborg Taffel Akvavittens 100 års jubilæum, er fordelt på 7 etager og består af både 2- og 3- værelseslejeboliger.

De første beboere flyttede ind i Jubilæumshuset den 1. juni.

De 42 ejerlejligheder i Høkergården blev alle solgt sidste år, oplyser A. Enggaard til Estate Media.

Flere byggerier på vej
Foruden Jubilæumshuset rummer Spritten foreløbigt byggerierne Taffeltårnet og Høkergården, som begge har været indflytningsklar siden februar. Også her har der været stor efterspørgsel på både leje- og ejerboliger, hvoraf flere er blevet solgt eller udlejet på rekordtid.

Den store interesse for boligerne på Spritten resulterer nu i, at A. Enggaard går i gang med at planlægge opstarten af de kommende byggerier i området.

– Den positive salgs- og udlejningssituation, som vi oplever ved de eksisterende projekter på Spritten, har i den grad sat skub i planerne for de fremtidige byggerier. Derfor arbejder vi også i øjeblikket målrettet på at kunne igangsætte de kommende projekter i området inden for den nærmeste fremtid, forklarer projektudviklingschef Morten Løgsted, A. Enggaard.

Sideløbende med boligbyggeriet er man desuden i gang med en større udvikling og omdannelse af områdets fredede industribygninger. Her skal Fonden Artcenter Spritten åbne et nyt kunstcenter i slutningen af 2024 med verdens største kunstværk i glas, Cloud City Aalborg, af den argentinske kunstner Tomás Saraceno.

I de resterende industribygninger opfører erhvervsmand Martin Nielsen efter planen et hotel, et nanobryggeri og en brewpub i samarbejde med Carlsberg, men udviklingen heraf er i øjeblikket sat i bero på ubestemt tid.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder