De 164 nyopførte lejeboliger er en del af ’Den Grønne Fatning’ i Herlev. Foto: Elf Development

Axa køber boliger i større trecifret millionhandel

Tre måneder efter salget af ’Frimærket’ med 90 lejeboliger i Herlev afhænder Elf Development endnu en nyopført boligudlejningsejendom.

Læs mere i Fransk investor køber Elf-boliger for trecifret millionbeløb – se pris

Denne gang drejer det sig om i alt godt 20.000 kvm fordelt på 164 lejeboliger, oplyser Elf Development til Estate Media.

Transaktionssummen for boligudlejningsejendommen, som er en del af ’Den Grønne Fatning’ i Herlev, ønsker selskabet ikke at oplyse, men prisen beløber sig ifølge Estate Medias beregninger til omkring 500 millioner kr.

Ligesom i marts er køberen kapitalforvalteren Axa Investment Managers (Axa IM), som blandt andet investerer i ejendomme, og som er en del af den franske forsikringskoncern Axa.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Foto: Elf Development

Elf har igen selv udviklet, bygget og udlejet
Elf har også selv udviklet, bygget og udlejet Den Grønne Fatning, som i alt består af 27.000 kvm fordelt på 164 lejeboliger, 45 ungdomsboliger og 37 ejerboliger og opkaldt efter den glødelampefabrik, som lå på grunden frem til 1988.

– Vi er meget stolte af salget af endnu en egenudviklet boligudlejningsejendom til Axa IM Alts.

– Vores kerneforretning er udvikling til privatmarkedet, men årets tre investorsalg er udtryk for et forretningsområde, som vi gerne vil bygge videre på i fremtiden som supplement til udvikling og salg af ejerboliger, siger adm. direktør Jan Kristensen, Elf Development.

Axa overtog de 164 boliger den 1. juni.

Aktører inde over handlen
Cushman & Wakefield RED har rådgivet Elf i salgsprocessen, mens Colliers og DLA Piper har rådgivet Axa IM.

Elf Development købte den første byggejord på vejen Hørkær i Herlev i 2016, og efter køb af den tilstødende grund i 2017 gik opførelsen i gang – den blev afsluttet i 2019. Udviklingen af Den Grønne Fatning er sket i samarbejde med Mangor og Nagel.

Elf Development A/S har endnu ikke fremlagt årsregnskab for 2020. I 2019 steg omsætningen i det familieejede projektudviklingsselskab med 19 procent. Elf Development i Hellerup er ejet af Group Co-CEO Ludvig Find og Group Co-CEO samt bestyrelsesformand Andreea Kaiser. Parret stiftede selskabet i 2006.

Læs mere i Elf får overskud på 153 millioner kr. – forventer endnu bedre 2020

Læs også Ludvig Find forventer stigende konkurrence og konsolidering i branchen

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder