Partner Tomas Snog er fra 1. juni nu også adm. direktør i AI Arkitekter & Ingeniører. Foto: AI Arkitekter & Ingeniører

Ny adm. direktør i AI Arkitekter & Ingeniører

Arkitekt og kreativ direktør Tomas Snog overtager i dag, den 1. juni, posten som adm. direktør i AI Arkitekter & Ingeniører efter Jan B. Sørensen. Det sker som led i et generationsskifte, oplyser Danmarks første tværfaglige arkitekt- og ingeniørvirksomhed.

47-årige Tomas Snog har gennem 21 år været med til at opbygge AI. I 2007 blev han partner og har siden 2017 været kreativ direktør. Han har som arkitekt stået bag flere bæredygtige byggerier, blandt andet boligbyggeriet Sundholm Syd og har bidraget til udbredelsen af bæredygtigt byggeri med foredrag og uddeling af Sustain-prisen på DTU og Kunstakademiets Arkitektskole. Derudover har han i en årrække været medlem af Dansk Industris udvalg for klima og energi og er i dag formand for Bæredygtighedsudvalget i Danske Arkitektvirksomheder.

– Det er en sund virksomhed, som jeg nu får æren af at stå i spidsen for. AI har i snart 60 år dyrket det tætte samarbejde mellem arkitekten og ingeniøren for at finde frem til bæredygtige løsninger. Nu skal vi tage det samarbejde til et nyt niveau og vise, at vi kan skabe mere værdi med grønnere byggeri. For alle vil gerne investere i et grønnere byggeri, hvis økonomien også er bæredygtig. Det er det, der skal drive den grønne omstilling af vores branche, siger Tomas Snog i en meddelelse.

Ny direktion
I forbindelse med generationsskiftet kommer AI’s nye direktion til at bestå af adm. direktør Tomas Snog og driftsdirektør Carsten Sindahl.

Carsten Sindahl kom til AI i 2002 og har siden 2004 været projektchef og partner. Carsten Sindahl har gennem årene stået bag opbygningen af en projektlederkultur med særligt fokus på tværfaglig projektledelse.

AI’s hidtidige adm. direktør, Jan B. Sørensen, fratræder efter 19 år som direktør, heraf 13 år som adm. direktør. Han fortsætter i AI som direktør og bestyrelsesformand. Jan B. Sørensen har gennem årene udbygget og konsolideret virksomheden samt opbygget en bred vifte af offentlige og private kunder inden for forretningsområderne bolig, skoler og hoteller.

Særligt inden for hotelområdet har – fremhæver AI – han sat sit præg på en lang række af hotelbyggerier som renovering af Nobis Hotel, Villa Copenhagen og senest Comwell Copenhagen Portside.

– AI har været gennem en spændende udvikling, og jeg ser frem til min nye rolle, hvor jeg vil fortsætte med at servicere nye som gamle kunder. Jeg er stolt over at have stået i spidsen for AI og at kunne give depechen videre, siger 64-årige Jan B. Sørensen, der fortsætter i AI som direktør, bestyrelsesformand og partner.

Tilbagegang i 2020
AI har hovedkontor på Refshaleøen i København og kontor i Odense og beskæftiger i alt cirka 100 arkitekter og ingeniører, der dækker samtlige af byggeriets fagligheder.

AI A/S har netop fremlagt årsrapport for 2020, som viser, at omsætningen faldt til 74 millioner kr. fra 77 millioner kr., mens resultatet før skat dykkede til 3,7 millioner kr. fra 5,4 millioner kr. i 2019.

– Årets resultat må betragtes som værende tilfredsstillende med de begrænsninger som en pandemi medførte på hele samfundets udvikling, fremgår det af ledelsesberetningen.

 

Fakta: AI

– AI Arkitekter & Ingeniører har cirka 100 arkitekter og ingeniører fordelt på hovedkontoret i København og kontoret i Odense

– AI arbejder med boliger, skoler, hotel- og erhvervsbyggerier med fokus på at skabe mere værdi med grønnere byggeri

– AI oplever stigende vækst i projekter med grønne investeringer og løser udviklingsopgaver for investerings- og pensionsselskaber

 

Seneste årsregnskaber – AI

Kilde og tabel: AI A/S’ årsrapport 2020

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder