Adm. direktør Henrik Dahl Jeppesen, Deas Gruppen. Foto: Deas

Grønt lys til kæmpe handel mellem Deas og Aberdeen

Aberdeen Standard Investments’ nordiske asset management-forretning inden for fast ejendom i Danmark, Sverige, Norge og Finland er den 31. maj endeligt overtaget af Deas Gruppen.

Det oplyser parterne efter sidste myndighedsgodkendelse.

Med handlen overtager Deas Gruppen forvaltningen af en portefølje på 131 ejendomme inden for kontor, lager/logistik, retail og boliger med en samlet AuM på 2,5 milliarder euro – omkring 18,6 milliarder kr.

Samtidig har Aberdeen Standard Investments valgt Deas Gruppens selvstændige datterselskab, Deas Asset Management A/S, til at forvalte en portefølje af nordiske aktiver til en værdi af 1,8 milliard euro. – omkring 13,5 milliarder kr. på vegne af Aberdeen Standard Investments’ europæiske og globale fonde.

Dermed overtager Deas forvaltning af ejendomme for i alt cirka 32 milliarder kr. og træder for alvor ind på det nordiske marked.

Handlen blev annonceret 30. november 2020.

Læs mere i Deas overtager Aberdeens nordiske asset management-forretning

Stor tilfredshed 
– Vores tilstedeværelse i Norden betyder, at vi kan tilbyde investorer ekspertise inden for Fund Management, Investment Management og Asset Management i hele regionen. Det er vores ambition at tiltrække lokale og internationale investorer til Norden som ét samlet investeringsmarked, siger adm. direktør Henrik Dahl Jeppesen, Deas Gruppen.

Hos Aberdeen Standard Investments siger Global Head of Real Estate Neil Slater:

– Vores vækststrategi er bygget op omkring vores kunders behov, og det inkluderer i høj grad eksponering over for fast ejendom i Norden. Jeg er meget tilfreds med at have indgået en strategisk asset management-aftale med Deas Asset Management. Aftalen sikrer, at vi i samarbejde med vores eget nordiske hub i Frankfurt besidder excellent lokal asset management-ekspertise samt kompetencer til at source og drive udviklingsprojekter for kunder.

– Vi ser frem til et stærkt strategisk partnerskab, der styrker vores fokus på at udvikle vores ejendomsløsninger på en måde, der sikrer, at de følger skiftende branchemæssige og menneskelige dynamikker og kundebehov, siger Neil Slater.

Læs også Deas Gruppens top står stille – bunden dykkede markant i 2020

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder