Hotellet Bella Sky og Bella Center i Ørestad. Foto: Google Maps

Dansk investorkreds vil overtage Bella Center-koncern

Et dansk konsortium med erfarne erhvervsfolk i spidsen har tilbudt at fortsætte udviklingen af BC Hospitality Group (BCHG), der er særdeles stærkt udfordret af Covid-19-situationen.

Det oplyser BCHG, der er en af Danmarks største virksomheder inden for hoteller, konferencer, messer og hospitality, og som blandt andet driver konferencecentret Bella Center Copenhagen og hotellerne AC Hotel Bella Sky Copenhagen, Crowne Plaza Copenhagen Towers og Copenhagen Marriott.

– Koncernen skal tilføres ny likviditet, der giver BCHG mulighed for at komme godt ud af coronakrisen og agere på nye vækstmuligheder.

– Godkendes grundlaget for planerne på generalforsamlingen den 15. juni, vil der fortsat være fast grund under koncernen, der driver Bella Center og de tre internationale hoteller Copenhagen Marriott, AC Bella Sky og Crowne Plaza Copenhagen Towers samt en række store events som Bogforum, Lego World og modemessen CIFF, skriver BC Hospitality Group.

I sidste uge skrev branchesitet standby.dk, at nuværende hovedejer af BC Hospitality Group – en fond under Solstra Capital Partners – ønsker at sælge sin andel.

Personer i det danske konsortium
Bestyrelsen og flertallet i den nuværende ejerkreds i BC Hospitality Group anbefaler, at man på generalforsamlingen om to uger gennemfører en rettet emission til en ny dansk ejerkreds ledet af tidligere Senior Partner og Global Leader af Travel, Transport & Logistics Sektoren i McKinsey & Company Christian Riis-Hansen, tidligere EQT-partner og mangeårig investor Peter Korsholm samt tidligere COO i ISS med international erfaring fra service- og hospitality-sektoren Martin Gaarn Thomsen.

Emissionen foretages desuden med støtte fra Vækstfonden og koncernens bank, Nordea.

Det danske konsortium bag aftalen ser frem til at videreudvikle BC Hospitality Group.

– BC Hospitality Group er med Bella Center Copenhagen og hotellerne afgørende for, at København også i fremtiden kan tiltrække store events og turister, der kan skabe aktivitet og arbejdspladser i hovedstadsområdet. Vi har samlet et hold af investorer med relevante kompetencer fra branchen, som alle ser en mulighed for, at BCHG kommer stærkt igen efter coronakrisen, siger Christian Riis-Hansen på vegne af konsortiet og fortsætter:

– Vi tilfører ny likviditet til koncernen, så vi har et solidt og sundt afsæt for at fortsætte en positiv udvikling af BC Hospitality Group efter Corona. Vi mener, at der er et stærkt team i spidsen af koncernen, og at kerneforretningen i BC Hospitality Group har et stort potentiale, som skal forløses. Der er desuden en lovende platform for yderligere ekspansion inden for hospitality i fremtiden.

Afgørende generalforsamling
Christian Riis-Hansen oplyser, at det har været afgørende for aftalen, at driften af Bella Center og koncernens tre hoteller fortsætter, og at ejerskiftet ikke får betydning for kunder, leverandører og planlagte arrangementer. Det besluttes samtidig, at den nuværende konstituerede adm. direktør Christian Folden Lund bliver permanent direktør for BC Hospitality Group.

– Vi føler et stort ansvar for vores medarbejdere og alle de kunder, der har udskudt events hos os eller har planlagte hotelbesøg eller konferencer i den kommende tid. Derfor er vi også rigtigt glade for, at det er lykkedes at finde en ny dansk ejerkreds, som kan fortsætte udviklingen af BCHG, siger bestyrelsesformand David Overby, BC Hospitality Group.

Aftalen skal endeligt godkendes på generalforsamlingen den 15. juni.

BCHG Holding A/S har endnu ikke fremlagt årsregnskab for 2020. I 2019 faldt selskabets omsætning til 892 millioner kr. fra 959 millioner kr., mens resultatet før skat blev et underskud på 24,1 millioner kr. efter et overskud på 26,2 millioner kr. i 2018.

På balancedagen 31. december 2019 havde selskabet aktiver for i alt 1.665 millioner kr. mod 1.640 millioner kr. året før, mens egenkapitalen var vokset til 627 millioner kr. fra 591 millioner kr. ultimo 2018.

Læs også Allan L. Agerholm stopper som direktør for BC Hospitality

 

Fakta: Aftalen

– Hvis aftalen, som forventet af bestyrelsen i BC Hospitality Group, bliver stemt igennem på generalforsamlingen, vil investorgruppen bestående af blandt andet Christian Riis-Hansen, Peter Korsholm og Martin Gaarn Thomsen eje 50,1 procent af aktierne efter kapitaltilførslen, mens Vækstfonden og Nordea vil eje de resterende aktier

– Som en del af aftalen tilføres koncernen et trecifret millionbeløb i likviditet og samtidig nedskrives et trecifret millionbeløb af koncernens gæld

 

Fakta: BC Hospitality Group

– BC Hospitality Group er en af Danmarks største virksomheder inden for hoteller, konferencer, messer og hospitality, og den samlede koncern råder over 1.584 hotelværelser, 162 møde- og konferencelokaler og cirka 200.000 kvm konference- og møde- og eventfaciliteter med plads til over 30.000 personer

– BC Hospitality Group består af Bella Center Copenhagen, Bella Sky Conference & Event, Crowne Plaza Copenhagen Towers, AC Hotel Bella Sky Copenhagen, Copenhagen Marriott, CIFF, CIFF Showrooms og International House

– BC Hospitality Groups nye i alt 14.000 kvm store multihal og del af Bella Center Copenhagen står færdig i 1. halvdel af 2021 klar til at huse alt fra koncerter og andre kulturbegivenheder til kongresser og udstillinger

 

Seneste årsregnskaber – BC Hospitality Group

Kilde og tabel: BCHG Holding A/S’ årsrapport 2019

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Videre til værktøjslinje