De 50 profiler på Magthaverlisten 2021

Fordobling af kvinder – se dem her

Magthaverne er Estate Medias bud på en liste over, hvem der har mest indflydelse i ejendomsbranchen.

Listen blev lanceret i 2020 for første gang, og der var en række aktører i branchen, der meldte ind med tilbagemeldinger.

Nogle kunne ikke se meningen og syntes, at listen primært var et kulørt tiltag, men mange flere reflekterede over indholdet og ikke mindst hvem det egentlig er, man ser op til i ejendomsbranchen.

Beslutningstagere med stor magt – eller indflydelse, som flere helst vil kalde det – har tendens til at påvirke andre. Derfor er det rollemodeller, og mens det er nemt at se, at teenageren ser op til influenceren eller musikidolet på væggen, så er det langt sværere at gennemskue, hvem der egentlig sætter dagsordenen i erhvervslivet. Den bevidsthed vil vi på Estate Media gerne bidrage til, og derfor satte vi det omfattende arbejde med Magthaverne i gang.

En af de ting, der stod lysende klart for mange i 2020, var, at der manglede kvinder på listen, selvom 3 ud af 7 i juryen var kvinder. De er fortsat underrepræsenterede, men der er kommet flere på. Således var der for eksempel 6 kvinder i 2020, og kun 2 var på top 20 i form af Anne Skovbro og Rikke Lykke. I 2021 er der 11 kvinder på listen svarende til godt hver femte. Så selvom det stadig er relativt få, så er det en fordobling.

En anden observation som mange gjorde i 2020, var, at penge så ud til at føre til magt. I sig selv kan det være den, der har flest penge, der giver det højeste bud og dermed overtager en bestemt ejendom. Men det kan også være den, der har penge, der dermed har mulighed for en mere langsigtet strategi, som ændrer den generelle opfattelse af, hvad der er en god investering. Og måske inspirerer andre til at gøre det samme. Eller vælger at købe til en pris, der sætter et nyt benchmark, og dermed påvirker hele branchens gældende pejlelinjer.

Stadig et stabilt land politisk for ejendomsbranchen?
Danmark har i næsten 20 år været et stabilt land politisk for ejendomsbranchen, men det ændrede sig til dels i 2020, og det afspejler listen også. I år er der i alt 4 politikere på listen – en fordobling fra 2020. Dels er der overborgmester i København Lars Weiss og borgmester for teknik og miljø Ninna Hedeager Olsen. Men også statsminister Mette Frederiksen, som blev indstillet til listen med ordene, at ’hun alligevel topstyrer hele regeringen’, så hun bør være på. Og så – selvfølgelig kan man måske næsten sige – boligminister Kaare Dybvad Bek.

Listen afspejler også, at toppen af det kommunale embedsværk kan have stor betydning i forhold til, hvilke bygge- og investeringsmuligheder ejendomsbranchen har. Her er både økonomidirektør i Københavns Kommune Søren Tegen Pedersen og bystrategisk chef i Aarhus, Bente Lykke Sørensen, på listen foruden stadsarkitekt Camilla van Deurs.

Der er enkelte virksomheder, der virkelig har formået at sætte dagsordenen, i 2020. Det gælder især Nrep med hele 4 på listen inklusiv stifter og bestyrelsesmedlem Rasmus Nørgaard, der netop har forladt den daglige drift for at starte udviklingsselskabet home.earth. Men også entreprenør- og udviklingsselskabet Casa har såvel adm. direktør Torben Modvig og stifter Michael Mortensen med på listen, mens Pensiondanmark både har både adm. direktør Torben Möger Pedersen og ejendomsdirektør Marius Møller med.

Se og stem her på de Magthaverne i den danske ejendomsbranche

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder