Blackrock har via Blackrock Real Assets netop købt 87 lejeboliger i Ørestad på Amager. Det drejer sig om ’Kromagrafen’ på Robert Jacobsens Vej. Ejendommen er opført i 2018. Foto: AP Ejendomme

Blackrock i trecifret millionopkøb i Ørestad

Den amerikanske kapitalforvalter Blackrock har via Blackrock Real Assets netop købt 87 lejeboliger i Ørestad på Amager.

Bag salget står AP Pensions datterselskab AP Ejendomme, meddeler den danske pensionsinvestor uden at oplyse transaktionssum.

Salget af den cirka 7.450 kvm store ’Kromagrafen’ – opført i 2018 på Robert Jacobsens Vej – er en del af selskabets aktive porteføljepleje, forklarer AP Ejendommes adm. direktør, Peter Olsson.

– AP Ejendomme har en aktiv porteføljepleje, hvor vi slår til, når den rigtige mulighed opstår. Det gælder både, når vi køber grunde og ikke mindst også, når det gælder salg af ejendomme. Salget af Kromagrafen kommer på det rigtige tidspunkt for os, og vi er glade for, at vi udviklede ejendommen, siger Peter Olsson.

– Kromagrafen har passet rigtig fint i vores strategi om at udvikle moderne og attraktive boliger i byer, hvor der blandt andet er gang i udviklingen og en god infrastruktur. Men vi er også åbne for at lytte til købstilbud på vores ejendomme, hvis vi synes, at tilbuddet er det rigtige, og det er aftalen med Blackrock Real Assets. Det er en aftale, som begge parter kan være godt tilfredse med, siger Peter Olsson, der ikke kan komme nærmere ind på, hvad salgsprisen af Kromagrafen lyder på.

De 87 lejligheder i Kromagrafen er på mellem 62 og 157 kvm.

Blackrock jagter flere boligopkøb i Norden
Den nye ejer af Kromagrafen, Blackrock Real Assets, er selvsagt tilfreds med opkøbet.

– Vi er meget glade for at overtage denne nybyggede ejendom af høj kvalitet beliggende i et særdeles attraktivt område. Opkøbet er på linje med vores vækststrategi for boligejendomme i Norden og er et vidnesbyrd om vores fortsatte dedikation til Norden. Vi takker AP Pension for et professionelt samarbejde, siger Anton Friling, Vice President i Blackrock Real Assets’ nordiske Real Estate-team.

Så sent som i april købte Blackrock Real Assets på vegne af en af sine institutionelle kunder 67 lejeboliger i Trongården i Lyngby. Her stod den danske projektudvikler Elf Development bag salget.

Læs mere i Blackrock køber boliger af Elf – se prisen på over en kvart milliard kr.

Læs alle nyheder om transaktioner her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder