Karen Mosbech. Foto: Freja Ejendomme

Karen Mosbech: Både Freja og jeg skal starte et nyt kapitel

Det bliver med garanti en emotionel dag for både Karen Mosbech og medarbejdere i Freja Ejendomme, eftersom Karen Mosbech i dag har sidste arbejdsdag.

Det sker, efter hun i september sidste år meddelte bestyrelsen, at hun ønskede at fratræde sin stilling for i stedet at søge nye udfordringer uden for statens ejendomsselskab.

Karen Mosbech har i de sidste 12 år stået i spidsen for en markant udvikling og professionalisering af Freja Ejendomme, hvor statens ejendomsselskab i dag har et tæt samarbejde med sine ejer, Finansministeriet, og de mange styrelser, der hvert år indskyder statslige ejendomme i Freja.

Største projekter 
Siden Karen Mosbech tiltrådte som adm. direktør i 2009, har hun haft det øverste ansvar for udvikling og salg af alt fra sygehuse, flyvestationer og politistationer til idylliske skovriderboliger og højtprofilerede, kulturhistoriske perler i det centrale København.

– Jeg har været så heldig at arbejde med nogle af landets mest interessante projekter de seneste år – ofte mange ad gangen. Jernbanebyen og Vridsløselille er to igangværende projekter, der åbenlyst er noget udover det sædvanlige. Det samme kan siges om mange tidligere projekter. Fængslet i Horsens er et meget vellykket eksempel på en upopulær ejendom, der endte med at blive byens stolthed. Sidste år indviede vi Flyvestation Værløse – et nyt, fantastisk erhvervs- og boligområde i Furesø Kommune, der har fået en arkitekturpris og DGNB-certificeringer, siger Karen Mosbech.

Det er et godt eksempel på – fremhæver hun – et langt og vellykket Freja-samarbejde over flere år med kommune, investorer, arkitekter, beboere, naboer og foreninger.

– Projektet illustrerer, hvad Freja er god til, og med den vigtige pointe, at bag alle vellykkede udviklingsprojekter står rigtig mange interessenter, som løfter i flok med et fælles mål. I København har det været et privilegie at arbejde med Københavns Universitets portefølje i Købmagergade og mange andre af hovedstadens smukke unika-ejendomme, siger Karen Mosbech.

To gange nye kapitler
Nu åbner en ny dør med nye muligheder, og som hun understreger gælder begge veje.

– Det er ikke kun mig, der skal starte et nyt kapitel. Freja og alle medarbejderne starter også på et nyt og spændende kapitel, hvor noget forbliver det samme, og andre ting ændrer sig. Sådan er det. Men selvfølgelig er det vemodigt snart at skulle sige farvel til alle de fantastiske medarbejdere, ledelsen og bestyrelsen, som jeg alle har haft et meget tæt og fortroligt samarbejde med, siger Karen Mosbech.

– Nu glæder jeg mig til nye udfordringer i en mere fleksibel hverdag. Jeg har samtidig været glad og beæret over at konstatere, at mange efterspørger min kombination af kompetencer, som jeg også fremadrettet kommer til at bringe i spil i ejendomsbranchen.

Da Freja Ejendomme i januar meddelte, at Karen Mosbech senest 1. juni ville stoppe som adm. direktør for i stedet at lade posten gå videre til Christina Jørgensen, der er kendt for projektudvikling i MT Højgaard, satte Karen Mosbech i et interview med Estate Media tre kriterier for, hvad hun gerne vil lave i sit kommende job, som kun ikke ønsker skal være på fuld tid.

– Første kriterie er, at det skal være en inspirerende opgave, som er meningsfuld – gerne i stor skala. Og så skal det være sammen med nogle sjove mennesker, som jeg kan lære noget af. Og sidste kriterie er, at jeg skal tjene penge, hvorfor jeg ikke kommer til at arbejde frivilligt eller gratis, forklarede Karen Mosbech, der endnu ikke kan løfte sløret for sit kommende job.

Læs mere i Karen Mosbech: Jeg har brug for et nyt kapitel med mere fleksibilitet

Christina Jørgensen tiltræder 1. juni
Christina Jørgensen tiltræder 1. juni som adm. direktør i statens ejendomsselskab Freja Ejendomme, der erhverver ejendomme fra staten og regionerne ud fra en målsætning om at videresælge med størst mulig avance.

Læs mere i Karen Mosbech stopper som direktør for Freja Ejendomme: Ikke uden vemod

 

Fakta: Blandt de mest magtfulde i branchen

– Karen Mosbech kom til Freja Ejendomme i 2009 for at tiltræde som adm. direktør

– Før skiftet til ejendomsselskabet var hun som direktør i fem år primus motor i opbygningen af Københavns Ejendomme, der administrerer en af landets største ejendomsporteføljer. I perioden 1997-2004 var hun planlægningschef i Slots- og Ejendomsstyrelsen

– Karen Mosbech indtog i 2020 en plads som nummer 39 i forbindelse med Estate Medias Magthaverne-liste over de mest indflydelsesrige personer i den danske ejendomsbranche. Dermed blev hun blot overgået af tre kvinder, som indtog pladser som henholdsvis nummer 7, 25 og 35

Se hele listen Her er ejendomsbranchens mest magtfulde i 2020

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Videre til værktøjslinje