Bestyrelsesformand, medejer og stifter Poul Erik Bech, EDC Poul Erik Bech-koncernen. Foto: EDC Poul Erik Bech

EDC Erhverv slår rekord – overskud stiger med knap 60 procent

2020 blev et år med solid fremgang over hele linjen for Danmarks største ejendomsmæglervirksomhed med over 500 medarbejdere.

Det viser dugfriske årsregnskaber for både EDC Erhverv Poul Erik Bech og selskabet, der dækker hele koncernen.

EDC Poul Erik Bech-koncernen opnåede i 2020 en omsætning på 541 millioner kr. mod 471 millioner kr. i 2019. Det førte til et resultat før skat på 114,7 millioner kr. mod 78,7 millioner kr. året før – en stigning på 46 procent.

– Vi har meget at takke gode kunder og konjunkturerne for i det forløbne år. Vores ambitiøse vækststrategi og ønsket om at levere høj kvalitet til en skarp pris har også bidraget til årets resultat, siger bestyrelsesformand, medejer og stifter Poul Erik Bech, EDC Poul Erik Bech-koncernen.

Koncernen havde i 2020 et rekordsalg på privatboligmarkedet.

– Der er også usædvanligt godt gang i boligsalget i 2021 drevet af en høj efterspørgsel og fortsat fokus på det hjemlige grundet påvirkningen fra Covid-19. I takt med genåbning, vaccinationer og flere udenlandsrejser vil boligmarkedet finde tilbage til et mere normalt niveau, siger Poul Erik Bech.

Også dobbelt fremgang til erhverv
Et zoom ind på EDC Poul Erik Bechs erhvervsdel viser også et stærkt 2020 for EDC Erhverv Poul Erik Bech, som består af 18 erhvervscentre i hele Danmark og ejendomsadministrationsselskabet Lea Ejendomspartner.

Her blev omsætningen løftet med 11 procent til 191 millioner kr. fra 172 millioner kr. Samtidig steg resultatet før skat med 58 procent til 27,3 millioner kr. fra 17,2 millioner kr. i 2019.

– I 2020 købte vi IBO Erhvervsejendomsmæglere i Herlev, som nu er en del af vores Herlev-afdeling. Vi købte også Hernings ældste ejendomsmæglerfirma EDC Niels Kofoed & Ib Schiermer med både bolig og erhverv. Vi øgede vores tilstedeværelse i Holbæk og Vendsyssel, oprettede en dedikeret afdeling for Capital Markets med en erfaren profil i spidsen og forsætter med at styrke vores salgssupport, researchafdeling og it-systemerne, siger Poul Erik Bech.

Sigter mod nyt, stærkt år
Han ser også positivt på 2021.

– Med afsæt i en bred kundesammensætning, engagerede partnere og medarbejdere forventer vi at sikre en omsætning og et resultat i 2021 på nogenlunde samme niveau som 2020.

EDC Poul Erik Bech er uafhængig af banker og realkreditinstitutter og er for en stor dels vedkommende ejet af den almennyttige fond Poul Erik Bech Fonden, som gennem overskuddet fra mæglervirksomheden støtter frivillige foreninger, der gør en forskel for udsatte børn samt kunst og bygningskulturarven.

Læs også Fusioner og konsolideringer skal være med til at vende nedgang i EDC Erhverv

 

Årsregnskaber for EDC Poul Erik Bech-koncernen

Kilde og tabel: EDC Poul Erik Bech Holding A/S’ årsrapport 2020

Årsregnskaber for EDC Erhverv Poul Erik Bech

Kilde og tabel: Holdingselskabet Poul Erik Bech Erhverv A/S’ årsrapport 2020

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder