’Ved Vandet’-boligprojektet ligger halvanden km fra vandet ved Ishøj Strand. Foto: Presse

Amerikansk investor fortsætter opkøb – køber 133 boliger på Vestegnen

Invesco Real Estate, som er en del af den amerikanske kapitalfond Invesco, med ejendomme for 67,6 milliarder euro – svarende til omkring 500 milliarder kr. – under forvaltning, har netop købt et 11.220 kvm stort boligprojekt med 133 boliger på Københavns Vestegn.

Invescos opkøb sker i samarbejde med det danske ejendomsinvesterings- og forvaltningsselskab Rubik Properties anført af Jacob Smergel-Krog.

Boligprojektet – kaldet ’Ved Vandet’ – består af 133 udlejningslejligheder og 133 parkeringspladser og ligger halvanden km fra vandet ved Ishøj Strand.

– Opkøbet styrker Invesco Real Estates eksponering over for både det danske boliginvesteringsmarked og det bredere europæiske, private udlejningsmarked. Det sker på et tidspunkt, hvor vi ser en stærk vækst i aktivklassen baseret på meget grundlæggende faktorer, der fortsat er til stede i sektoren på trods af Covid-19-påvirkning, siger Managing Director – Residential Investments John German, Invesco Real Estate.

Transaktionssummen er endnu ikke offentliggjort.

Becker & Nielsen bag salg
Bag salget af projektet med 133 boliger står det danske udviklingsselskab Becker & Nielsen, som forventer, at opførelsen af boligerne er afsluttet om halvandet år – i december 2022.

I en kommentar til salget siger adm. direktør Thomas Fredborg Nielsen, Becker & Nielsen:

– Det har været en fornøjelse at gennemføre transaktionen med både Rubik Properties og Invesco.

Boligerne, som bliver opført efter bæredygtighedscertificeringen DGNB, har en gennemsnitsstørrelse på 84 kvm og er fordelt i fem bygninger på mellem 2 og 8 etager.

Accura, Niras og PwC har i købet bistået Invesco Real Estate og Rubik Properties, mens Lundgrens og Cushman & Wakefield RED har rådgivet sælgeren, Becker & Nielsen.

Seneste opkøb i Danmark
Invesco Real Estates seneste opkøb i Danmark var i sommeren 2020, da den amerikanske investor købte 65 lejligheder i den nye bydel Grønttorvet i Valby. Investeringen skete også i samarbejde med Rubik Properties.

Læs mere i Amerikansk investor køber yderligere 6.000 kvm boliger

Invesco indtog det danske ejendomsmarked i oktober 2019.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder