Overborgmester Lars Weiss (S), Københavns Kommune. Foto: Københavns Kommune

– Regeringens udspil til en grønnere hovedstad er en gave

Der er stor ros fra Københavns overborgmester til S-regeringen, som netop har præsenteret sit udspil ’Tættere på – Grønne byer og en hovedstad i udvikling’ med 19 nye initiativer, der skal styrke den grønne omstilling i landets større byer og sikre en hovedstad, der er endnu bedre at bo og leve i. De 19 initiativer retter sig mod alle større byer i landet og indeholder en række specifikke initiativer for hovedstadsområdet.

Med udspillet vil regeringen blandt andet give København mulighed for at bygge flere idrætsfaciliteter, oprette nulemissionszoner og skærpe miljøzonen, så de mest forurenende biler holdes ude af byen.

Stor glæde – og forslag om skrotpræmie
Københavns overborgmester, Lars Weiss (S), glæder sig over regeringens opbakning til et København med renere luft.

– Jeg er rigtig glad for, at regeringen har lyttet til vores ønsker og bakker op om visionen om en grønnere hovedstad med renere luft. Med særligt en skærpet miljøzone vil vi kunne tage et stort skridt mod at begrænse trafikken fra de mest forurenende biler, som vi så gerne vil. Så vi kan få en by, hvor mennesker, ikke biler, er i centrum, siger overborgmesteren og fortsætter:

– Det er ikke en menneskeret at køre rundt og forpeste luften for andre. Men det er vigtigt, at den grønne omstilling sker i social balance. Derfor håber jeg, at de grønne tiltag bliver fulgt op med en klækkelig skrotpræmie til de biler, der sviner for meget, så vi kan få skub i omstillingen ad den vej.

Markant løft til idrætsanlæg
Regeringen foreslår desuden, at København og Frederiksberg skal have mulighed for at bygge flere idrætsfaciliteter. Konkret skal der afsættes en økonomisk ramme, så København og Frederiksberg får mulighed for at investere samlet 1 milliard kr. i perioden 2022-2030 – i tillæg til det, de i dag har mulighed for at investere inden for anlægsrammen.

Lars Weiss tager positivt imod forslaget. For København halter langt bagefter de øvrige store byer, når det gælder antallet af idrætsfaciliteter per indbygger. Cirka 1.400 indbyggere i Københavns Kommune skal deles om et idrætsanlæg, mens det i gennemsnit er cirka 470 indbyggere i resten af landet – det giver lange ventelister.

– De sidste 10 år har vi investeret massivt i idrætsfaciliteter, men der bliver stadig flere københavnere, og der er rift om idrætsfaciliteterne. Især børn og unge må vente længe. Det er rigtig ærgerligt – for idræt giver alle en unik mulighed for at blive en del af fællesskabet, uanset baggrund og sociale skel. Derfor er det en kæmpe gave, hvis vi kan få mulighed for at bygge flere idrætsfaciliteter. Det er der hårdt brug for, siger Lars Weiss.

Regeringens udspil skal nu forhandles med de øvrige partier på Christiansborg.

Læs hele udspilsteksten på im.dk

Læs også Sådan vil regeringen løfte større byer og ikke mindst hovedstaden

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder