Adm. direktør og ejer Asger Enggaard, A. Enggaard. Foto: A. Enggaard

A. Enggaards toplinje runder 2 milliarder kr. – bundlinjen fordoblet

Den nordjyske udviklings- og entreprenørkoncern A. Enggaard kommer ud af 2020 med fremgang på både top- og bundlinje, viser årsregnskab.

Nettoomsætningen har nu rundet 2 milliarder kr., eftersom den i 2020 voksede til 2,0 milliarder kr. fra 1,9 milliard kr. i 2019.

Samtidig er resultatet før skat næsten fordoblet til 249 millioner kr. fra 130 millioner kr.

Den familieejede entreprenørkoncern er ’meget tilfreds’ med koncernens resultater i 2020, hvor koncernen øgede sit strategiske samarbejde med pensionskassen PKA og styrkede sit fokus på udvikling af hele bydele i landets større byer. A. Enggaard ’ser generelt ind i en fremtid med en solid ordrebeholdning’.

– Vi har generelt haft et godt år, og vi er meget tilfredse med koncernens resultater og strategiske udvikling. Siden marts 2020 har vi som mange andre virksomheder skullet navigere i en ny virkelighed i coronapandemiens skygge, men også den udfordring har vores medarbejdere håndteret med bravur ved dygtigt og loyalt at tage behørigt hensyn til både hinanden og omgivelserne og samtidig holde hjulene i gang på vores projekter på tværs af landet, siger adm. direktør og ejer Asger Enggaard, A. Enggaard Holding.

Derfor fremgang
Fremgangen for A. Enggaard Holding A/S, hvori A. Enggaard A/S er hovedselskabet, kommer trods enkelte udskydelser og annulleringer af projekter i 2020.

– Det stærke resultat er skabt i et gunstigt marked for fast ejendom, hvor vores medarbejderes ihærdighed og kollektive indsats på tværs af alle vore nøglekompetencer – håndværk, by- og projektudvikling, ejendomsdrift mv. – har båret frugt. Herudover er årets resultat positivt påvirket af avancer ved salg og værdiregulering af ejendomme samt kursgevinster ved låneomlægninger. Vi er meget tilfredse med resultatet og har et styrket fundament til fremtidige investeringer både internt og eksternt, forklarer Asger Enggaard.

Foruden fremgang i virksomhedens byudviklingsprojekter har A. Enggaard i løbet 2020 afleveret flere store projekter, herunder PFA Kollegiet i Nørresundby og ikke mindst Udlændingestyrelsen nye bygning i Næstved, der er opført som et Offentlig Privat Partnerskab (OPP) for Bygningsstyrelsen og var A. Enggaards niende OPP/OPS-byggeri inden for de seneste 10 år.

– Vi har opnået en solid erfaring med OPP og mener generelt, at det er en samarbejdsform til stor gavn for både den offentlige bygherre og den private sektor. I øjeblikket arbejder vi på at opføre den nye Østre Landsret i Københavns Nordhavn, der også er et OPP-byggeri, og som efter planen vil stå klar til ibrugtagelse ultimo 2021, siger Asger Enggaard.

Store projekter venter forude
Både 2020 og de første måneder af 2021 har budt på en række nye og markante projekter for A. Enggaard. Sammen med PKA løftede A. Enggaard i august sløret for en aftale med statens ejendomsselskab Freja Ejendomme om overtagelse og udvikling af Vridsløselille Fængsel i Albertslund, mens virksomheden tidligere på foråret for alvor etablerede sig som en stor aktør i Odense gennem dels en samarbejdsaftale med Odense Kommune og Lindø Port of Odense om udviklingen af hele Odense Inderhavn og dels en samarbejds- og intentionsaftale med Steen & Strøm om udviklingen af den såkaldte Viva-grund centralt i Odense.

– Vi har en rigtig god og solid ordrebeholdning og nogle utroligt spændende byudviklingsprojekter i pipelinen, og vi ser frem til fortsat at tage fat sammen med pensionskasser, kommuner og vores øvrige samarbejdspartnere. Fremtiden ser med andre ord ganske fornuftig ud, siger Asger Enggaard og fortsætter:

– Vi er dog fortsat meget opmærksomme på coronasituationen og de implikationer, som epidemien stadig har. I øjeblikket ser vi en kraftig prisstigning på visse byggematerialer, og det er sandsynligvis en udfordring, der vil vare ved resten af året.

Forventninger til 2021
I 2021 forventer A. Enggaard ’fortsat et højt aktivitetsniveau og en tilfredsstillende omsætning og indtjening’.

A. Enggaard Holding A/S havde på balancedagen 31. december 2020 aktiver for i alt 3,6 milliarder kr. mod en balance på 3,3 milliarder kr. året før, mens egenkapitalen er vokset til 1.363 millioner kr. fra 1.195 millioner kr. ultimo 2019 – svarende til en ny soliditetsgrad på 38,0 procent.

 

Seneste årsregnskaber for A. Enggaard-koncernen

Kilde og tabel: A. Enggaard Holding A/S’ årsrapport 2020

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder