Lagkagehuset. Foto: Søren Duran Duus

Lagkagehuset vil åbne 40 butikker trods stort underskud

Selskaberne i Danish Bake Holding, som er koncernen bag Lagkagehuset, kommer ud af 2020 med et omsætningsfald på næsten 20 procent til 933 millioner kr. Nedgangen udløste et fald i indtjeningen – ebitda før særlige poster – på 110 millioner kr. fra 146 millioner kr. i 2019 til 36 millioner kr. i 2020.

Danish Bake Holding vil i de kommende tre år åbne mere end 40 nye butikker, meddeler Lagkagehuset.

Ifølge adm. direktør Jason Cotta bliver der fokus på ekspansion i specielt London og New York, men bagerkæden går også efter flere butikker i Danmark.

– Vi har naturligvis kunnet mærke effekten af Covid-19 i 2020. Men samtidig kan vi se, at der i kølvandet på pandemien er en masse potentiale, vi kan forløse. Vi har nogle økonomisk stærke ejere og finansielle samarbejdspartnere, som virkelig tror på virksomheden og os. Og derfor går vi nu efter at udnytte mulighederne for at ekspandere yderligere i London, New York og Danmark, siger Jason Cotta.

Selvom om Covid-19-årene 2020 og 2021 er udfordrende vil koncernen bag Lagkagehuset åbne mindst 15 butikker i perioden.

I forbindelse med Covid-19 betød – fremhæver Jason Cotta – hurtig omstilling, at næsten alle 103 bagerier i Danmark kunne forblive åbne, og løbende var der blot 10-13 bagerier, som måtte holdes lukket her i landet. Nedlukningen i London og New York har været noget mere indgribende, oplyser Jason Cotta.

Ved årsskiftet fik Lagkagehuset tilført 200 millioner kr. ekstra i aktiekapital fra selskabets to ejere, Nordic Capital og L Catterton.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder