Strøget i København. Foto: Søren Duran Duus

Restancer sætter trist rekord – stiger med 65 procent på en måned

4,5 milliarder kr.

Så meget skyldes der nu i leje, og det er en stigning på over 65 procent fra måneden før. Med den triste udvikling når de danske restancer det højeste niveau siden marts 2020, hvor landet for første gang blev lukket ned.

Det viser en opgørelse fra ejendomsbranchens erhvervsorganisation, Ejendomdanmark.

– Aldrig før er der blevet skyldt så meget i husleje. Selvom endnu en genåbning er ved at blive rullet ud, og det sandsynligvis vil hjælpe over de næste måneder, er udfordringerne ikke løst med et trylleslag.

– Det er uholdbart på langt sigt, at der måned efter måned er så mange, der har svært ved at betale deres leje, fordi Corona har ændret vilkårene. Der bliver indgået mange aftaler lokalt mellem lejer og ejer, og det er jo samfundssind i sin reneste form, siger adm. direktør Jannick Nytoft, Ejendomdanmark.

Han mener, at ’kompensationspakkerne er et plaster, der ikke dækker såret helt’.

– Ejerne har også selv økonomiske forpligtelser, og derfor er henstand en midlertidig løsning. Nu skal vi sikre, at problemet også er midlertidigt, for ejendomsvirksomhederne kan ikke være banker permanent, siger Jannick Nytoft.

Butikkers restancer vokser trods genåbning
Butikkernes restancer steg i april med 600 millioner kr. til 2,8 milliarder. kr. Det er det næsthøjeste niveau siden marts 2020.

– Jeg havde håbet, at vi på dette tidspunkt ville begynde at se faldende restancer, efter at gadebutikkerne måtte genåbne i marts. Forhåbentlig slår det snart igennem, og så skal vi have gang i en dialog om, hvordan der skabes gode rammer for erhvervslivet. For mange kommuner kunne det være oplagt at se nærmere på at sløjfe – eller i det mindste sænke – dækningsafgiften, siger Jannick Nytoft.

Samlet udgør butikkerne 60 procent af de samlede restancer, mens den større kontorsektor udgør 30 procent. Det svarer til, at kontorerne har restancer for 1,3 milliard kr.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder