Prime Office’ boligprojekt ’Byporten’ på Indre Aarhus Ø. Illustration: Suder+Lassen Architects, Concept, Rumvirke og Pax Architects

Prime Office vinder første projekt i Danmark – klar til milliardinvestering

Aarhus Byråd har netop besluttet, at Prime Office vinder udbud af to byggefelter på Aarhus Ø, som Aarhus Kommune udbød i efteråret 2020. Samtidig har byrådet godkendt indgåede købsaftaler med det Aarhus-baserede ejendomsselskab.

Dermed har Prime Office snart mulighed for at bygge 29.000 kvm boliger på Aarhus Ø. Det betyder, at Prime Office med et aarhusiansk arkitektteam og Aarsleff nu kan bygge cirka 300 udlejningslejligheder fordelt i to karréer.

Den samlede investeringssum i ’Byporten’ er på over 1 milliard kr., der finansieres med bank- og realkreditlån og en egenkapital på 30 procent.

Læs mere i Jysk investor med fokus på Tyskland vil bygge 29.000 kvm boliger på Aarhus Ø

’Enestående chance’
– Det er en enestående chance for at være med på et førsteklasseshold med de bedste medspillere og samtidig gøre noget rigtig godt for Aarhus. Arkitektteamet er i verdensklasse, og det har det vist i mange år. Aarsleff er Danmarks internationale bygge- og entreprenørselskab, hvor store opgaver som Femern og Metroen i København er naturlige opgaver, siger adm. direktør, medejer og stifter Mogens Vinther Møller, Prime Office.

Prime Office A/S samarbejder med følgende arkitektteam: Auder+Lassen Architects ApS ved John Foldbjerg Suder-Lassen, Concept ApS ved Morten Schmidt, Rumvirke ApS ved Henriette Byrge og Pax Architects ved Mads Rudi Lassen og Thomas Bossel. Som totalentreprenør er Aarsleff valgt.

Når Prime Office har fået sin byggetilladelse, tager det cirka to år at opføre de cirka 29.000 kvm boliger mellem Kystvejen og Bernhardt Jensens Boulevard. Opførelsen forventes at kunne gå i gang i 2023, oplyser Aarhus Kommune.

(Artiklen fortsætter under illustrationen)

Illustration: Suder+Lassen Architects, Concept, Rumvirke og Pax Architects

Første investering i Danmark
Med udbudssejren har Prime Office udsigt til sin første investering i Danmark nogensinde. Prime Office og datterselskaber har siden 2003 investeret i Nordtyskland.

Læs mere i Salg til 29.000 kvm boliger på Aarhus Ø indbringer ’væsentligt’ mere end forventet

Læs også Prime Office åbner for første investeringer i Danmark

Prime Office fastholder forventningerne til 2021, som er et resultat af primær drift på 106-119 millioner kr. mod 112,7 millioner kr. i 2020 og et resultat før skat og værdireguleringer på 82-95 millioner kr. mod 83,2 millioner kr. i 2020.

Læs meget mere om selskabets resultater i 2020 og forventninger til 2021 i:

Overskud i Prime Office runder en kvart milliard kr.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder