Byudviklingschef Katinka Hauxner, A. Enggaard. Foto: A. Enggaard

Første byudviklingschef i A. Enggaard

1. maj er bystrateg Katinka Hauxner tiltrådt som byudviklingschef i A. Enggaard.

Dermed har den nordjyske udviklings- og entreprenørkoncern ansat sin første byudviklingschef. Ansættelsen sker som led i A. Enggaards indledning af en strategisk og organisatorisk oprustning af sit fokus på at skabe liv og social bæredygtighed i både nuværende og fremtidige byudviklingsområder.

Katinka Hauxner bliver ansvarlig for at løfte A. Enggaards arbejde med social bæredygtighed og byliv.

– Det at skabe rammerne for velfungerende byliv er en helt afgørende del af vores arbejde med at udvikle hele bydele. I den forbindelse har vi har gennem mange år samarbejdet med Katinka Hauxner på projektbasis, og vi ser nu frem til at knytte en af landets mest visionære byudviklingsrådgivere endnu tættere på vores virksomhed. Katinka Hauxner skal dels styrke det strategiske lag i vores interne bylivsafdeling, der meget snart skal tilføres endnu flere medarbejdere, og dels bidrage med erfaring og bystrategiske visioner som en integreret del af alle både nuværende og fremtidige byudviklingsprojekter, siger adm. direktør og ejer Asger Enggaard, A. Enggaard.

Får nøglerolle Vridsløselille Fængsel-projekt
Katinka Hauxner har de seneste 15 år været beskæftiget som selvstændig via rådgivervirksomheden Hauxner. Her har hun som ekstern sparringspartner hjulpet alt lige fra offentlige myndigheder og fonde til private virksomheder med at udvikle visioner, strategier og projekter, der skaber bæredygtige byer, bydele og byggerier.

– Byudvikling er omgærdet af en enorm interesse fra både borgere, kommuner og investorer, og det er A. Enggaards opgave at udvikle bydele, der skaber værdi for alle parter. Det sikrer vi bedst ved at samarbejde på tværs og ved at involvere borgerne allerede tidligt i processen, så vi når frem til den rette vision for det specifikke område. Derudover skal vi være kreative og tænke i alt lige fra midlertidige bylivsinitiativer under byggefasen, social inklusion og nye boformer som for eksempel seniorbofællesskaber til bevaringen af eksisterende bygninger og områdets kulturarv, siger Katinka Hauxner.

A. Enggaard er involveret i byudviklingsprojekter i landets fire største byer, og et af de største igangværende projekter, som Katinka Hauxner får en nøglerolle i forbindelse med, er udviklingen af Vridsløselille Fængsel i Albertslund. Det nedlagte fængsel med den velkendte port fra Olsen Banden-filmene skal udvikles og åbnes for nye beboere og besøgende.

Læs mere i A. Enggaard og investor køber stort Vridsløselille Fængsel-projekt

 

Fakta: A. Enggaard

– A. Enggaard A/S er et større familieejet firma gennem tre generationer inden for blandt andet anlæg- og byggeentreprenørvirksomhed samt byudvikling

– Virksomheden har afdelinger i Aalborg, Aarhus og Fredericia

– Enggaard er involveret i store byudviklingsprojekter i hele landet – heriblandt Stigsborgs Havnefront i Aalborg, Slagteribyen i Odense, omdannelsen af Vridsløselille Fængsel i Albertslund, revitaliseringen af Gellerup og udviklingen af Sydhavnen i Aarhus

Læs alle navnenyheder her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder