Området på Telegrafvej i Ballerup, hvor Ikano Bolig vil bygge et nyt boligområde inden for de kommende år. Foto: Presse

Ikano Bolig udvider sin portefølje med trecifret millionprojekt

Ikano Bolig har netop købt et tidligere industriområde i Ballerup, hvor den svenskejede boliginvestor vil investere et trecifret millionbeløb i at udvikle et nyt boligområde.

Det sker, efter Ikano Bolig og TEC har indgået handelsaftale om TEC’s areal og bygninger på Telegrafvej.

Transaktionssummen er endnu ikke offentliggjort.

I det kommende boligområde vil Ikano Bolig bygge op til 40.000 kvm boliger bestående af etagebyggeri og etplansboliger.

– Vi er glade for, at vi kan tilføje TEC’s grund til vores voksende portefølje af udviklingsprojekter i området omkring København. Vi har den finansielle styrke til at være langsigtede i vores strategi, og vi ser hele tiden på, om der dukker attraktive investeringsmuligheder op. Vores fundament er stærkt, hvilket betyder, at vi kan have en lang tidshorisont, når det kommer til investeringer i nye boligprojekter, siger adm. direktør René Brandt, Ikano Bolig.

Aktører inde over handlen
Hos sælger, TEC, forklarer direktør Morten Emborg, at salget betyder, at TEC nu kan komme videre med sin byggestrategi med at løfte sine undervisningsfaciliteter.

– Det er planen, at en del af de nuværende uddannelsesaktiviteter rykker ned til Baltorpplænen, hvor TEC sammen med Next vil etablere et campusområde for en bred vifte af ungdomsuddannelser, siger Morten Emborg.

Colliers har formidlet salget for TEC, ligesom NT Advokater har bistået TEC. Hos køber er Ikano Bolig blevet rådgivet af WSP og advokatfirmaet Winsløw.

 

Fakta: Ikano Bolig

– Ikano Bolig er en del af den svenskejede Ikano Group, der består af en række virksomheder inden for forskellige forretningsområder som bank, bolig, produktion og forsikring

– Ikano Group blev grundlagt i 1988 og ejes af Kamprad-familien, der også står bag Ikea

– Adm. direktør René Brandt var med til at etablere Ikano Bolig i 2017

– I september 2018 offentliggjorde Ikano Boligs sit første boligbyggeri i Danmark. Det er i Greve. Siden er flere projekter blevet præsenteret

 

Læs alle nyheder om transaktioner her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder