Janus Rostock

International topprofil bliver direktør for Signal Arkitekter

Gitte Andersen stopper som adm. direktør i Signal, som hun stiftede i år 2000 og solgte til ISS i 2017. I dag har Signal kontorer i København, Oslo og London og kunder over hele verden.

Den forretning skal Janus Rostock nu stå i spidsen for at videreføre, men det er med både forventning og glæde, at Gitte Andersen nu slipper rorpinden for at kaste sig over andre opgaver.

Janus Rostock flytter tilbage til Danmark efter over 10 år i udlandet. Han er netop blevet udnævnt til en af de 20 mest indflydelsesrige bæredygtighedsprofiler i Mellemøsten, hvor han senest har haft en forholdsvis lang titel nemlig “Vice President, Practice Lead Design, Planning & Economics – Head of concept Architecture” i den globale rådgivningsvirksomhed Aecom. Fra 2011-2018 var han Regional Design Director for Atkins i Mellemøsten og Head of Architecture & Urban Design.

Janus Rostock er uddannet på Kunstakademiet og har både været i Henning Larsen Architects og hos KHR, inden han arbejdede et par år i Mellemøsten for så at starte Atkins op i Danmark og med den erfaring fik tilbudt jobbet hos Atkins i Dubai.

Janus Rostock har udviklet sig til en stjernearkitekt i Mellemøsten, hvor han blandt andet har medvirket i flere TV-programmer ikke mindst på grund af opgaven med at designe den nye opera. Han er heller ikke helt ukendt i Danmark, hvor han sidste år talte på Ejendomsdagene.

Den nye leder af Signal tiltræder 1. august, og indtil da forbliver Gitte Andersen i rollen.

– Signal har gennem 21 år udviklet sig til en fantastisk virksomhed, der skaber en positiv forandring i organisationer over hele verden, siger Gitte Andersen, der nu forlader Signal for at kaste sig over en række nye opgaver for ISS med et fortsat fokus på udvikling af workplace management, men som selvstændig konsulent med titlen ”Group Workplace Industry Advisor & thought leader” i ISS.

I dag er workplace management en disciplin hos mange arkitektfirmaer. Men det var det bestemt ikke, da Gitte Andersen grundlagde Signal i 2000.

– Det fandtes simpelthen ikke. Derfor havde jeg for 20 år siden en vision om at skabe en tværfaglig evidensbaseret rådgivningsvirksomhed. Den skulle give strategisk rådgivning tidligt i design- og byggeprocessen og rådgive om sammenhængen mellem design af rum og menneskers produktivitet. Jeg havde en stærk tro på, at man på den måde ville kunne skabe de bedste rammer for, at mennesker kan samarbejde, kommunikere og innovere, siger Gitte Andersen.

En anden milepæl har været at dokumentere værdien for kunderne af den rådgivning Signal leverede – og det har resulteret i en omfattende databank indsamlet gennem 20 år, – der dokumenterer sammenhængen mellem rum & performance.

– Vi lykkedes meget hurtigt, og under Signal-brandet har vi fået mange priser og udmærkelser gennem årene, som jeg er superstolt af, siger Gitte Andersen.

Gitte Andersen og hendes daværende medejer Per Feldthaus solgte i 2017 til ISS, og det er hun fortsat meget tilfreds med.

– Det var et fantastisk skridt i forhold til at udvikle Signal globalt. Som del af ISS har vi fået lejlighed til at rådgive de største globale virksomheder og tilsammen kan vi byde ind med hele fødekæden fra workplace-rådgivning til at bringe det hele til live i integrerede facility management service løsninger.

De globale kunder giver også større udfordringer.

– Opgaverne er noget mere komplekse end dem, vi ellers har været vant til, da det er globale strategier, vi udvikler for kunderne på tværs af kulturer og geografi, men det har udviklet Signal de seneste 4 år. Vi er nu selv en virksomhed, hvor der primært tales engelsk så alle vores udenlandske nye kolleger kan tale med.

Nu venter der en spændende tid for Signal. Et af ISS’ strategiske fokusområder er netop den fysiske arbejdsplads.

– Derfor er Signal også klar til at skalere op for alt er på plads. Produkterne er klar, processerne er afprøvede, og vores data og den afledte evidens kommer ind fra lande over hele verden. Det betyder, at butikken er klar til anden halvleg.

Gitte Andersen glæder sig derfor til at give stafetten videre til en profil, der også har international erfaring.

– Jeg har været tæt involveret i ansættelsesprocessen om at finde min efterfølger og kan derfor med ro i sindet give stafetten videre, når Janus overtager ledelsen af Signal den 1. august. Vi havde flere bunker med internationale ansøgere, og Janus stod øverst på min A liste, så jeg glæder mig meget til at følge Signals fortsatte succes – og ikke mindst samarbejde med Janus i min nye rolle i ISS, siger Gitte Andersen.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Simone Dahl: Jeg har altid haft et højt ambitionsniveau