Adm. direktør Henrik Dahl Jeppesen, Deas Gruppen. Foto: Deas

Deas Gruppens top står stille – bunden dykker markant

Deas Gruppen, som består af selskaberne Deas Asset Management og Deas, har netop fremlagt årsrapport for 2020.

Regnskabet viser, at koncernomsætningen falder med 0,3 procent til 658 millioner kr. efter en omsætningsvækst på 19,8 procent fra 2018 til 2019.

Driftsresultatet falder til 38 millioner kr. fra 56 millioner kr.

Deas Gruppens resultat før skat endte i 2020 på 41 millioner kr. mod 60,3 millioner kr. i 2019 – et fald på 32 procent.

Efter skat lander den kapitalfondsejede administrations- og forvaltningskoncern et årsresultat på 26,4 millioner kr. mod et overskud på 45 millioner kr. i 2019.

Samlet set tilfreds
– Vi har haft et flot, men udfordrende 2020 med en rigtig god tilstrømning af nye danske og internationale kunder samt foreninger, siger adm. direktør Henrik Dahl Jeppesen, Deas Gruppen.

– Vores 2020-resultat er desværre også negativt præget af Covid-19, der har medført en lavere omsætning i nogle forretningsområder samt øgede omkostninger. Desuden har efterårets delvise insourcing hos Danske Shoppingcentre også haft en negativ effekt på vores årsresultat i form af en lavere omsætning og ikke-planlagte omkostninger til den ændrede arbejdsdeling mellem Deas og vores kunde, forklarer Henrik Dahl Jeppesen.

– Justeret for disse faktorer er resultatet samlet set tilfredsstillende. Vores primære fokus har i løbet af 2020 været at sikre et fortsat højt serviceniveau samt at støtte og hjælpe vores kunder og lejere under de særlige omstændigheder.

Læs mere i Insourcing: Danske Shoppingcentre og Deas i nyt, men mindre samarbejde

Aberdeen-handel tæt på gennemførelse
Henrik Dahl Jeppesen hæfter sig ved, at 2021 bliver et spændende år, blandt andet som følge af, at Deas Gruppen i efteråret 2020 indgik aftale med Aberdeen Standard Investments om overtagelsen af selskabets nordiske asset management-forretning inden for fast ejendom i Sverige, Norge, Finland og Danmark. Den formelle overtagelse forventes gennemført her i 2. kvartal 2021.

– Vi glæder os til, at Deas Asset Management-teamet træder ind på det nordiske marked og giver investorerne adgang til et solidt setup og lokalt netværk på tværs af Sverige, Norge, Finland og Danmark. Der venter teamet en spændende rejse i de kommende år, siger Henrik Dahl Jeppesen.

Læs mere i Deas overtager Aberdeens nordiske asset management-forretning

På det danske marked har 2021 også betydet en positiv start på året med en række nye udenlandske og danske kunder i ejendomsadministrations-forretningen. Blandt andet kan Deas den 1. maj byde velkommen til 10 københavnske fonde og Frederiksberg Boligfond, der har valgt Deas som fremtidig samarbejdspartner til deres 29 boligejendomme.

I 2020 lancerede Deas Gruppen en ny grøn strategi med en vision om at drive den bæredygtige omstilling af ejendomsforvaltning. I 2021 fortsætter arbejdet med at rykke på den grønne dagsorden.

Deas Gruppen ejes af Montagu Private Equity.

Læs også Deas-koncernen fortsætter vækst – forventer omsætning på 775 millioner kr. i 2021

 

Fakta: Deas Gruppen

– Deas Gruppen (Deas Holding A/S) er den ledende asset manager og ejendomsforvalter i Danmark

– Deas Asset Management A/S og Deas A/S er selskaber i Deas Gruppen

– Deas Gruppen med over 800 ansatte er specialiseret i asset management og ejendomsadministration. Derudover tilbydes udlejning, drift og vedligehold/facility management, bygherrerådgivning, facility services og offentlig-privat partnerskab (OPP)

– Den samlede portefølje under forvaltning er 2.500 ejendomme fordelt på mere end 10 millioner kvm

– Cirka 82.000 virksomheder og boliglejere serviceres dagligt fra kontorer i København, Aalborg og Aarhus

– Deas Gruppen ejes af Montagu Private Equity

 

Seneste årsregnskaber – Deas Gruppen

Kilde og tabel: Deas Holding A/S’ årsrapport 2020

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

– Sofie Michalsik er mere end et talent

Populære nyheder

29-årige Michael Fynbo Hansen jonglerer med milliarder i Patrizia