Forslaget til helhedsplanen omfatter et stort areal i Viby, der strækker sig cirka 5 km langs Skanderborgvej fra Øllegårdsvej i sydvest til Marselis Boulevard i nordøst og fra Holmevej i sydøst til Aarhus Syd Motorvejen i nordvest. Kort: Aarhus Kommune

Aarhus-bydel skal være mere sammenhængende

Viby skal udvikles til en bedre og mere sammenhængende bydel med et trygt og blomstrende byliv.

Sådan lyder meldingen fra Aarhus Kommune, som med byudviklingsindsatser samt klima- og infrastrukturprojekter vil sikre, at bydelen bliver opgraderet.

En helhedsplan for Viby med særligt fokus på strækningen langs Skanderborgvej skal sætte retning for byudviklingen i bydelen. Helhedsplanen blev mandag behandlet i Magistraten.

– Viby har masser af potentiale, men det er ikke alle steder i bydelen, at vi har fået indfriet potentialet endnu. Helhedsplanen skal sætte retningen for den fremtidige byudvikling i Viby. Med byudviklingsindsatser samt klima- og infrastrukturprojekter skal bydelen opgraderes, så Viby bliver en bedre og mere sammenhængende bydel med et trygt og blomstrende byliv, siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Forslaget til helhedsplanen omfatter et stort areal i Viby, der strækker sig cirka 5 km langs Skanderborgvej fra Øllegårdsvej i sydvest til Marselis Boulevard i nordøst og fra Holmevej i sydøst til Aarhus Syd Motorvejen i nordvest.

Baggrunden for helhedsplanen er udpegningen af Skanderborgvej som vækstakse i Kommuneplan 2017 og mange projektønsker, især i området omkring Viby Torv.

I forbindelse med udarbejdelsen af helhedsplanen har der været gennemført to borgermøder og en række workshops med blandt andre borgere, Viby Fællesråd, private interessenter, grundejerforeninger og Viby Kirke.

 

Fakta

Indholdet i helhedsplanen udfoldes i fem strategier:

Strategi 1 – Den favnende bydel

Strategi 2 – Arkitektur og byliv

Strategi 3 – Fra vej til gade

Strategi 4 – Tryg og tilgængelig

Strategi 5 – Vand og natur i Viby

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder