Engvej 155 ligger ved Femøren Station og med udsigt til Amager Strandpark. Foto: Gefion Group

Gefion frasælger helt udviklingsprojekt i milliardhandel

Gefion Group har netop solgt hele sit udviklingsprojekt på Engvej, hvor det københavnske udviklingsselskab bygger op mod 653 ungdoms- og studieboliger samt erhverv på Engvej 155 tæt på Femøren Station på Amager.

Transaktionssummen beløber sig til cirka 1,25 milliard kr., oplyser Gefion Group med adm. direktør, medejer og stifter Thomas W. Færch i spidsen.

Det er indtil videre Gefion Groups største ejendomshandel og drejer sig om i alt cirka 23.000 kvm. Projektet indeholder forventeligt cirka 653 boliger, supermarked, fitnesscenter, en privat børnehave og café.

Ny investor i Danmark køber næsten alt
Køberen af hele projektet – på nær 75 boliger solgt til den almene Boligforeningen AAB – er et selskab etableret af den norske investeringsbank og investment manager Pareto Securities. Selskabet ejes 100 procent af det svenske, børsnoterede ejendomsselskab Studentbostäder i Sverige AB (SBS), som overtager i takt med, at projektet færdigbygges – de første boliger afleveres til august.

Det er Studentbostäder i Sveriges første opkøb i Danmark.

– Vi er rigtig glade for at sælge projektet til Studentbostäder i Sverige. De er meget erfarne inden for studieboliger, hvilket blåstempler vores efterhånden store erfaring med at udvikle og opføre denne type boliger. Projektet har været helt fantastisk spændende at arbejde med og har undervejs ændret karakter flere gange, senest er der for eksempel opnået en dispensation, som giver mulighed for at omdanne en del af ejendommen fra hotel til studieboliger, siger Thomas W. Færch, Gefion Group.

Læs mere i Derfor bygger Gefion studieboliger efter skrottet hotelprojekt

Mangel på studieboliger
De mange boliger og erhverv er ved at blive opført i et tidligere kontorkompleks ved Femøren Station. Der er tale om fire ejendomme, som bliver forbundet af en tværgående konstruktion med udsigt over Kastrup Fort og Øresund.

Hos Studentbostäder i Sverige forklarer adm. direktør Rebecka Eidenert om opkøbet:

– København er en attraktiv by for studerende, hvor der ligesom i Sverige er en stor mangel på studieboliger. Gefions projekt er bygget i henhold til vores nye koncept, hvor studieboliger er mere end bare et hjem.

– Gefion har formået at give studerende adgang til en unik studiebolig med velplanlagte fællesarealer til socialt samvær, blandt andet på tagterrasser, og med fitnesscenter, café og supermarked i selve ejendommen. Det er en af ​​de bedste placeringer i København, som bidrager til en livskvalitet ud over det sædvanlige, siger direktøren for Studentbostäder i Sverige.

Aktører inde over handlen
Af de i alt 653 ungdoms- og studieboliger er de 206 boliger udlejet til en Housing Foundation Copenhagen-fond på en 10-årig lejeaftale, mens 75 boliger – som nævnt – er solgt til Boligforeningen AAB. De resterende 372 boliger udlejer Gefion Group selv. De første ungdoms- og studieboliger kommer nu til udlejning med indflytning til august.

Gefion Group er i salgsprocessen blevet rådgivet af advokaterne Jakob Schou Midtgaard og Maria Boisen Schmidt fra Accura.

Studentbostäder i Sverige er i købet blevet rådgivet af Pareto Securities, Bech-Bruun, Plesner og Grant Thornton.

Efter sidste uges frasalg
Salget af primært 578 studieboliger på Amager for cirka 1.175 millioner kr. til Studentbostäder i Sverige falder på plads blot en uge efter, at Gefion Group offentliggjorde salg af Telegrafkollegiet med 262 værelser i Ballerup. Her stod en tysk investeringsfond bag opkøbet for 325 millioner kr.

Læs mere i Tysk investeringsfond i 325 millioner kr. stort opkøb

Gefion-regnskaber
Gefion Group A/S har endnu ikke fremlagt årsregnskab for 2020. I 2019 landede udviklingsselskabet et negativt resultat før skat på 87 millioner kr. ud af en omsætning på 358 millioner kr. Til sammenligning opnåede selskabet i 2018 et overskud på 103 millioner kr. ud af en omsætning på 483 millioner kr.

På balancedagen 31. december 2019 havde Gefion aktiver for i alt 29 millioner kr. mod en balance på 23 millioner kr. året før, mens egenkapitalen var vokset til 21 millioner kr. fra 14 millioner kr. ultimo 2018.

Gefion Group ejes ligeligt af adm. direktør Thomas W. Færch og selskabets projektudvikler Anders Refvik Tindbæk.

Læs om selskabets resultater i 2019 og forventninger til 2020 i:

Gefion lander underskud på 87 millioner kr. – men forudser solide bruttoavancer

 

Fakta: Hele projektet på Engvej

– Sted: Engvej 155 på Amager

– Salgspris: I alt cirka 1,25 milliard kr., hvoraf Studentbostäder i Sverige giver cirka 1.175 millioner kr. Boligforeningen AAB køber de resterende 75 boliger

– Areal i alt: Cirka 23.000 kvm

– Antal boliger: Cirka 653 private samt almene ungdoms- og studieboliger

– Erhverv: Supermarked (Netto), fitnesscenter, privat børnehave og café

– Totalentreprenør: BGB

– Arkitekt: AI Arkitekter & Ingeniører

Status:

1. etape forventes overdraget til køber i august 2021

2. etape forventes overdraget til køber i april 2022

Læs alle nyheder om transaktioner her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder