KPC Ejendomsudvikling og Property Partners har indgået en samarbejdsaftale om udvikling af ejendommen Smedeland 28 i Albertslund Kommune

KPC og partner vil bygge 30.000 kvm nyt byområde på Vestegnen

KPC Ejendomsudvikling og Property Partners har indgået en samarbejdsaftale om udvikling af ejendommen Smedeland 28 i Albertslund Kommune – lige ved den kommende letbanestation Glostrup Nord.

Det oplyser parterne.

Projektet ligger i udviklingsområdet Hersted i den nordlige del af Albertslund Kommune. Her er 11 nye kvarterer under udvikling. Kvartererne skal bindes sammen af rekreative boulevarder, hvor nogle af vejbanerne omdannes til langstrakte parker. Ét af de 11 kvarterer hedder ’Stationsbyen’, og det er i dette kvarter, at KPC og Property Partners nu går i gang med et af områdets første projekter.

Lejeboliger og butikker
– Vores konkrete planer omfatter opførelse af i alt 30.000 kvm, hvoraf anslået 1.500 kvm forventes udlagt til dagligvarehandel. Herudover planlægges der etableret et antal mindre butikker i Bygaden samt attraktive lejeboliger i varierende størrelser. Vi glæder os til første spadestik, som vi forventer at tage i sommeren 2022, siger projektdirektør Johan Gottschalck, KPC, i en meddelelse.

Projektdirektøren udtrykker også tilfredshed med, at det er lykkedes at etablere endnu et samarbejde med Property Partners. Virksomhederne har arbejdet sammen på dele af udviklingen af ’Tulipgrunden’ i Vejle og er for tiden i gang med et større boligprojekt på ’Thorgrunden’ i Randers.

Hos Property Partners glæder direktør Jesper Larsen sig også over det nye samarbejde.

– Vi er glade for at få KPC ind som partner på udviklingen af projektet. Vi har ejet ejendommen i mange år. Det har hele tiden været målet at udvikle et projekt, når den nye letbane bliver etableret. Vi er nu så heldige, at den nye station Glostrup Nord er placeret direkte ud for vores ejendom, siger Jesper Larsen.

Området blev oprindeligt etableret som industrikvarter sidst i 1960’erne. Men etableringen af letbanen i Ring 3 betyder, at det nu er muligt og rentabelt at starte en byfornyelsesproces.

Går efter 12.000 nye boliger i Hersted i 2045
Det er målsætningen i ’Masterplan Hersted 2045’ at skabe omkring 12.000 nye boliger og dermed tiltrække 24.000 nye borgere samt tusindvis af nye arbejdspladser til kommunen i løbet af de kommende årtier. Masterplanen blev godkendt af Albertslund Kommune i maj 2020 og er et af hovedstadsområdets største byudviklingsprojekter uden for selve København.

Letbanen, der fra 2025 bliver et væsentligt bidrag til den grønne og kollektive trafik i Storkøbenhavn, kommer til at løbe på en strækning fra Lyngby i nord-vest til Ishøj i syd. Midt på strækningen vil letbanen stoppe ved stationen Glostrup Nord umiddelbart øst for Hersted i Albertslund Kommune.

KPC har netop solgt 190 boliger i Aarhus
Tidligere på måneden solgte KPC Ejendomsudvikling i Aarhus-forstaden Åbyhøj 190 nybyggede lejligheder i tidligere industriområde, som nu også er blevet til et boligkvarter.

Læs mere i Pensionsinvestor køber Aarhus-boliger for en halv milliard kr. af KPC

KPC Ejendomsudvikling er en del af den familieejede udviklings- og entreprenørkoncern KPC med hovedsæde i Herning. 2020 blev endnu et år med fremgang for KPC.

Læs mere i Nyt rekordår for KPC – toplinjen runder 3 milliarder kr.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder