Ceres Park og Arena. Foto: Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Bygherrerådgiver valgt til nyt fodboldstadion i Aarhus

– Det bliver et stærkt internationalt team med Rambøll i spidsen, der skal hjælpe med at få det store byggeprojekt med etablering af et nyt stadion i Aarhus sikkert i mål.

Det oplyser Kongelundens Sekretariat efter en EU-udbudsproces, der begyndte i december 2020.

Rambøll er blevet valgt ud af et felt på i alt fem prækvalificerede ansøgere.

Kongelundens Sekretariat har valgt Rambøll med et team af underleverandører som bygherrerådgiver, fordi teamet vurderes at have givet det bedste tilbud målt på pris og kvalitet.

– Rambøll-holdet er sammensat af nogle af de bedste internationale eksperter inden for planlægning af bæredygtige, moderne stadioner repræsenteret ved Trivandi, Storbritannien, Sportfive, Tyskland, Core Five, Storbritannien, og Rambøll i Storbritannien, der i samarbejde med Rambøll Danmark og arkitektfirmaet Transform skal sikre grundlaget til arkitektkonkurrencen og realisering af et topmoderne stadion integreret i det rekreative område Kongelunden.

Tiden må vise, hvordan stadionet kommer til at se ud. Senere på året forventer Kongelundens Sekretariat et konkurrenceudbud for selve stadionprojektet.

Til at realisere Vision Kongelunden har Aarhus Kommune fået tilsagn om en donation fra Salling Fondene og Lind Invest på 500 millioner kr. Aarhus Kommune har selv afsat 250 millioner kr. til projektet.

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder