Knud Højgaards Hus på Kultorvet i København K. Foto: MT Højgaard

MT Højgaard skal renovere Knud Højgaards Hus

En karakteristisk bygning i centrum af København får nyt liv, når MT Højgaard Danmark renoverer Knud Højgaards Hus på Kultorvet. Renoveringen, som løfter ejendommen til DGNB Sølv, sker for Knud Højgaards Fond.

Knud Højgaards Hus har tidligere blandt andet huset Niels Brock Copenhagen Business College og før Københavns Hovedbibliotek. Nu bliver huset indrettet til detail i stueetagen og kontorer på 1. til 5. sal.

Den samlede entreprisesum på renoveringen er cirka 180 millioner kr. Derudover kommer lejemålsindretningen, som MT Højgaard Danmark også forventer at ville byde ind på at udføre.

– Vi er meget glade for og stolte over at have fået opgaven med at renovere Knud Højgaards Hus. Det er til dato årets største renoveringsprojekt. Målet er at hæve huset til en helt anden moderne standard, siger seniorprojektchef Morten Steen Steensen, MT Højgaard Danmark.

Bygningen er opført i årene 1955-57 og var efter tidens standarder meget moderne. Blandt andet var de præfabrikeret chok-betonelementer, som bygningen er opført ved hjælp af, noget helt nyt. Efter at have været udsat for vind, vejr og forurening i godt 65 år er betonfacaden dog nu moden til en udskiftning. De nuværende betonfacader bliver derfor fjernet og erstattet med en mere miljøvenlig sandstensfacade.

Renoveringen af Knud Højgaards Hus er tegnet af Danish Architect Group, bygherrerådgiver er Emcon, mens Rambøll er rådgivende ingeniør og arkitekt.

 

Fakta: MT Højgaards historie

– I 1918 grundlagde Sven Schultz og Knud Højgaard entreprenørvirksomheden Højgaard & Schultz. Året efter grundlagde Axel Monberg og Ejnar Thorsen entreprenørvirksomheden Monberg & Thorsen. I 2001 – 82 år senere – blev MT Højgaard A/S dannet efter en sammenlægning af de to børsnoterede selskaber Monberg & Thorsen A/S og Højgaard & Schultz A/S

– 1. januar 2021 blev MT Højgaard A/S opdelt i tre selvstændige selskaber: MT Højgaard Danmark, MT Højgaard International og MT Højgaard Projektudvikling. De tre virksomheder arbejder tæt sammen på flere fælles projekter

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder