Telegrafkollegiet på Telegrafvej 5A og 5B i Ballerup. Den oprindelige ejendom har siden opførelsen tilbage i 1971 fungeret som erhvervsejendom. Ejendommen blev opført af Bøje Nielsen, og indtil Gefion Groups overtagelse af ejendommen i 2018 har den fungeret som erhvervsejendom

Tysk investeringsfond i 325 millioner kr. stort opkøb

Telegrafkollegiet med 262 værelser på Telegrafvej 5A og 5B i Ballerup er netop blevet solgt af det københavnske udviklingsselskab Gefion Group. Pris: 45 millioner euro svarende til 325 millioner kr.

Køberen af de 10.226 kvm er tyske Catella European Student Housing Fund II (CESFH), der er en investeringsfond ejet af kapitalforvalteren Catella Residential Investment Management (CRIM).

Michael Keune, Managing Director i CRIM, der har købt det konverterede Telegrafkollegiet, ser studieboliger som en attraktiv investeringsmulighed.

– I begyndelsen af ​​Covid-19-pandemien forventede vi, at værdierne for studieboliger ville falde lidt ligesom resten af ​​markedet. Men det skete ikke på trods af reduceret likviditet og lavere transaktionsniveauer. Modstandsdygtigheden generelt på markedet for studieboliger illustreres fint af det faktum, at alle færdige aktiver i CESHFII-fonden, for eksempel i Mannheim, Linz og det nye opkøb i København, alle er fuldt udlejede, siger Michael Keune i en meddelelse.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Telegrafkollegiet. Foto: Gefion Group

Gefions femte kollegie-salg på 2,5 år
Med salget af Telegrafkollegiet i Ballerup har Gefion Group solgt fem kollegier inden for de sidste 2,5 år.

– Vi er rigtige glade for, at vi igen har nyudviklet og solgt et fantastisk kollegie. Vi har efterhånden fået ret stor erfaring med udvikling, opførsel og udlejning af studieboliger, og vi kan se, at de er efterspurgt af både studerende og investorer. Derfor har vi også allerede flere studieboligprojekter på vej, siger adm. direktør, medejer og medstifter Thomas W. Færch, Gefion Group.

Gefions salg er formidlet af CBRE, mens Thylander har repræsenteret køber i processen.

Gefion-regnskaber
Gefion Group A/S har endnu ikke fremlagt årsregnskab for 2020. I 2019 landede udviklingsselskabet et negativt resultat før skat på 87 millioner kr. ud af en omsætning på 358 millioner kr. Til sammenligning opnåede selskabet i 2018 et overskud på 103 millioner kr. ud af en omsætning på 483 millioner kr.

På balancedagen 31. december 2019 havde Gefion aktiver for i alt 29 millioner kr. mod en balance på 23 millioner kr. året før, mens egenkapitalen var vokset til 21 millioner kr. fra 14 millioner kr. ultimo 2018.

Gefion Group ejes ligeligt af adm. direktør Thomas W. Færch og selskabets projektudvikler Anders Refvik Tindbæk.

Læs om selskabets resultater i 2019 og forventninger til 2020 i:

Gefion lander underskud på 87 millioner kr. – men forudser solide bruttoavancer

 

Fakta: Gefions solgte Telegrafkollegiet

– Lokation: Telegrafvej 5A og 5B i Ballerup

– Antal studieboliger: 262

– Boligareal: 10.226 kvm

– Bygherre: Gefion Group

– Arkitekt: Over Byen Arkitekter

– Totalentreprenør: Stender Entreprise

 

Læs alle nyheder om transaktioner her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder