Aalborg. Foto: Estate Media

Butikker skylder 1,5 milliard kr. mere i husleje end for et år siden

Landets butikker skylder 1,5 milliard kr. mere i leje nu end i marts 2020, viser en ny undersøgelse fra Ejendomdanmark.

Samlet mangler butikkerne at betale husleje for 2,2 milliarder kr. Udviklingen skyldes primært flere nedlukninger.

– Men genåbningen alene fjerner ikke den pukkel, der har oparbejdet sig det seneste år. Det vil kræve ressourcer at komme op igen, og derfor er det vigtigt, at der bliver skabt et sundt klima for ejendomsbranchen og de mange virksomheder i ejendommene. Ellers ender det med at skabe en dominoeffekt, hvor problemerne blot falder videre til ejerne, der også selv har store forpligtelser, siger adm. direktør Jannick Nytoft, Ejendomdanmark.

Butikkerne har dog lavere restancer, end de havde været ved årsskiftet. Det er hjulpet på vej af to ting – dels at butikker langs gaderne fik lov til at genåbne i marts, samt at mange betaler deres restancer, når der er mulighed for det.

– Siden krisens begyndelse har det været butikkerne, der har været nogle af de allermest udsatte og har haft størst brug for hjælp fra deres ejere. Selvom der er kommet mere styr på hjælpepakkerne, end der var i foråret, så er der stadig en pukkel fra det seneste år, der skal afvikles, siger Jannick Nytoft.

For alle ejendomme mangler der i marts at blive betalt husleje for 2,7 milliarder kr. Det er 1,8 milliard kr. mere end i marts 2020.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Videre til værktøjslinje