Gustav Correll Bjørn er netop tiltrådt som Director i Catella Corporate Finance A/S i København. Foto: Catella

Catella etablerer Hospitality Capital Markets-aktiviteter i Danmark

Catella, den svenske kapitalforvalter med fokus på fast ejendom, udvider med køb og salg i hotelmarkedet. Derfor er Gustav Correll Bjørn netop tiltrådt som Director i Catella Corporate Finance i København.

Dermed går Catella ind i et marked, hvor blandt andet Nordic Hotel Consulting har etableret sig solidt og forholdsvis alene i nichen, men hvor Catella altså nu også ser mulighed for forretning og Hospitality Capital Markets-aktiviteter i Danmark. Ikke mindst nedlukningen og de svære arbejdsbetingelser for hotellerne er med til, at Catella ser et marked i ’at arbejde med kapitaltilførsel og likviditet til den nordiske hotelsektor i en tid, hvor virksomhedernes behov for at rekapitalisere sig og få tilført ny, frisk risikovillig kapital er hastigt stigende’.

– Det forretningsmæssige fokus er at støtte og rådgive eksisterende og potentielle aktører i branchen igennem en meget udfordrende tid ved at tilbyde holdbare og sunde kapitalløsninger via de hjemlige og internationale kapitalmarkeder. Det nye forretningsområde er en naturlig udvidelse af Catellas aktiviteter inden for Real Estate Corporate Finance, M&A, debt advisory og Investment Management, oplyser Catella.

Gustav Correll Bjørn er godt hjemme i hotelbranchen som søn af den navnkundige mangeårige ejer og direktør på Havreholm Slot uden for Hornbæk i Nordsjælland, Inge Correll, der også blev kendt som ’Takt og tone-dronningen’.

Udover sin livslange personlige erfaring med hotelbranchen har han suppleret med gedigen teori med en BSc fra den ikoniske École Hôtelière de Lausanne i Schweiz.

Karrierevej
Ret hurtigt tog Gustav Bjørn dog for 17 år siden skridtet ud af den traditionelle hotelverden og ind i den finansielle del af hotel- og ejendomsbranchen. Det skete, da han blev Associate i det globale konsulenthus HVS International i New York. Herefter fulgte stillinger i de ejendomsfokuserede banker CW Capital i Boston og Aareal Bank i Wiesbaden. I 2014 blev Gustav Correll Bjørn ansvarlig for Jones Lang Lasalles Hotel Investment Bankings EMEA-aktiviteter i London.

– Jeg glæder mig selvfølgelig meget til at bidrage til Catellas unikke markedsposition. Catellas vision om at være bredere og dybere inden for hoteller og andre relaterede ejendomskategorier her i København – som et resultat af en pannordisk vækststrategi – er en fantastisk mulighed for mig, som jeg glæder mig meget til at forfølge, siger Gustav Correll Bjørn.

Læs alle hotelnyheder her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder